Antena Meniu Search
x

Prefectul Capitalei: Trebuia să relaxăm măsurile, altfel patronii ne-ar fi dat în judecată

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că autorităţile erau obligate să relaxeze restricţiile din Bucureşti, altfel riscau să fie daţi în judecată de patroni. Măsura era prevăzută într-o Hotărâre de Guvern, semnată chiar de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

de Monica Palade

la 25.01.2021, 10:59

Traian Berbeceanu
Prefectul Capitalei: Trebuia să relaxăm măsurile, altfel patronii ne-ar fi dat în judecată - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru
  • Obligaţi să adopte măsurile de relaxare
  • Ministrul Sănătăţii a cerut menţinerea restricţiilor

„În realitate și noi suntem foarte îngrijorați de evoluția situației pandemice. Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiți să convocăm ședința comitetului municipal, am împărtășit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar și franc și categoric că noi ca structură administrativă, suntem obligați să punem în executare prevederile legale ale Hotărârii de Guvern, pe care, ce să vedeți, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de ședința noastră de Consiliu. Acea HG îl are printre co-autori pe Ministerul Sănătății și a fost semnată chiar de ministrul Sănătății. I-am explicat că pentru a nu pune în executare aceste măsuri de relaxare parțială, avem nevoie de un nou act normativ, iar Ministerul Sănătății putea să intervină din timp pentru modificarea condițiilor de relaxare a anumitor activități economice”, menționează prefectul Capitalei la RFI.

Obligaţi să adopte măsurile de relaxare

Prefectul Capitalei recunoaşte că dacă nu se lua decizia relaxării, operatorii din HORECA ar fi putut da autoritățile în judecată: ”Noi nu am avut opțiunea de a nu pune în aplicare prevederile aflate în vigoare în Anexa 3 din HG, pentru că în caz contrar, riscam ca operatorii din HORECA, știu eu, operatorii licențiați din domeniul jocurilor de noroc, chiar și organizatorii de spectacole, teatre puteau să ne acționeze în instanță, să ceară daune foarte mari și să câștige procesele în mod firesc, datorită reglementărilor legale la care am făcut referire, să le câștige în termene foarte scurte”.

Ministrul Sănătăţii a cerut menţinerea restricţiilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicita menținerea restricțiilor în București, subliniind că, în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, însă, relaxarea măsurilor începând de luni, 25 ianuarie. "Măsurile de relaxare vizează domeniul HoReCa, restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturopr normelor stabilite prin lege. De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectaol, teatrelor, cinematografelor să fie permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, li se permite funcționarea cu publicul, de asemenea, în limita capacității de 30% și tot în intervalul orar 6.00-21.00. Recomandăm cetățenilor prudență", a declarat vineri, Traian Berbeceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Prefectul Capitalei: Trebuia să relaxăm măsurile, altfel patronii ne-ar fi dat în judecată