Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri pentru sezonul rece: Zeci de elevi de grădiniţă au participat la ziua recoltei, unde au învăţat obiceiuri şi tradiţii româneşti

Traversăm o perioadă complicată dar asta nu ne împiedică se ne bucurăm de micile plăceri pe care ni le oferă toamna. Iar prepararea proviziilor pentru sezonul rece poate fi activitatea perfectă în care să fie implicaţi şi cei mici. Au demonstrat-o zeci de copiii de grădiniţă la Ziua Recoltei. Cei mici au învăţat cum se prepară dulceaţa, mustul dar şi cum se conservă legumele pentru iarnă.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 16:54

Vezi și

După ce şi-au făcut o scurtă încălzire prin dans, micuţii sunt invitaţi la aventură. În labirintul legumelor şi fructelor de toamnă. Îmbracaţi gros, cu fulare şi căciuli, fiecare primeşte un coşuleţ pe care îl umple cu roadele toamnei.

Reporter: Ce ai cules tu?

Copil: Un pepene roşu, nuci, castravete, măr.

Recolta, pe înţelesul celor mici

Pe acelaşi subiect

Dan Pediger, fondator grădiniţă: Sărbătorim ziua recoltei. Învăţăm acum despre obiceiurile şi tradiţiile româneşti din perioada aceasta, când se face mustul, când se face magiunul de prune, când se pun murăturile.

Cu această ocazie avem şi posibilitatea de a discuta cu copii despre fiecare legumă în parte. O văd, o pipăie, o taie şi o văd exact cum este. Înţeleg mai bine.

După o activitate solicitantă prin labirintul legumelor vine şi răsplata. Un pahar mare de must proaspăt.

Reporter: Ce bei acolo?

Copil: Must!

Reporter: Cum e mustul?

Copil: E bun!

Reporter: Tu l-ai facut?

Copil: Da, l-am stors eu.

La Ziua Recoltei copiii învaţă sub îndrumarea educatorilor să prepare şi un desert gustos, perfect pentru micul dejun. "Astăzi facem magiun de prune. Ne-am trezit dis-de-dimineaţă. Le-am spălat, am clătit bine şi ceaunul, am făcut focul, iar acum impreună cu copiii scoatem sâmburii şi le aruncăm în ceaun. De asemenea, le explicăm şi despre vitaminele şi mineralele din interiorul fructelor care sunt foarte benefice pentru imunitatea lor" , spune George Năzăreanu, biolog.

Copiii au ocazia să-şi pregătească şi propriul borcan cu murăturile preferate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pregătiri pentru sezonul rece: Zeci de elevi de grădiniţă au participat la ziua recoltei, unde au învăţat obiceiuri şi tradiţii româneşti