Antena Meniu Search
x

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat că starea de alertă va fi prelungită

Nicolae Ciucă a declarat că la următoarea şedinţă a Executivului va fi adoptată o hotărâre privind prelungirea stării de alertă care va avea aceleaşi prevederi ca cea precendentă, în contextul în care Guvernul este unul interimar şi nu are puteri depline.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 10.12.2020, 17:32

Starea de alertă va fi prelungită, a transmis premierul interimar Nicolae Ciucă
Ministrul Apărării Naționale şi premier interimar Ionel Nicolae Ciucă - Inquam Photos / George Călin
  • Starea de alertă va fi prelungită, a transmis Nicolae Ciucă, premier interimar.

Nicolae Ciucă a făcut declaraţiile privind starea de alertă după participarea joi la evenimentul de semnare a acordurilor de cooperare dintre Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Biserica Ortodoxă Română şi Primăria Municipiului Bucureşti. 

În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). E o analiză la nivelul Comitetutului de specialitate care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental.

Guvernul interimar pe care îl conduc în aceste moment nu poate să ia decizii să modifice prea multe prevederi care se regăsesc în hotărârea privind starea de alertă. Ca atare vom adopta, în următoarea şedinţă de Guvern, o hotărâre de Guvern în care prelungim starea de alertă cu indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

Pe 12 noiembrie, Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, începând din 14 noiembrie.

Peste 7.000 de cazuri noi de coronavirus în România, joi

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 10 decembrie 2020, că au fost înregistrate 7.067 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 31.437 teste, şi 127 de morţi, numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România ajungând la 539.107 de cazuri.

Până marţi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 434.679 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat că starea de alertă va fi prelungită