Antena Meniu Search
x

Video Preot din Constanța găsit carbonizat, după ce și-ar fi dat foc la casă. Părintele Ștefan Banciu era în depresie

Incediu învăluit în mister în comuna Deleni din judeţul Constanţa, unde un preot a fost găsit carbonizat în propria casă, cuprinsă de flăcări la miezul nopţii. Trei ore s-au luptat pompierii cu focul şi au reuşit să o salveze pe mama părintelui Ștefan Banciu, o femeie în vârstă de 88 de ani. Pentru fiul ei nu s-a mai putut face nimic.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 13:01

Preot din Constanța găsit carbonizat, după ce și-ar fi dat foc la casă. Părintele Ștefan Banciu era în depresie

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de luni spre marţi, la un incendiu izbucnit la o casă pe strada Crizantemei din satul Petroşani, comuna Deleni din județul Constanța.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale şi un echipaj SMURD. 

"Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 de metri pătraţi. Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată, carbonizată. Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 04:35, cauza probabilă a incendiului fiind acţiunea intenţionată", au informat reprezentanții ISU Dobrogea. 

Părintele Banciu era în depresie

Pe acelaşi subiect

Bărbatul care a murit era preot în localitatea Petroşani, trupul neînsuflețit al acestuia fiind găsit la nici un metru de uşă. De asemenea, o femeie de 88 de ani, mama părintelui, a fost scoasă din flăcări de militari și asistată medical la faţa locului, dar nu a fost transportată la spital. 

Părintele Ștefan Banciu avea 65 de ani, iar primarul localităţii a lansat o ipoteză şocantă: spune că slujitorul Domnului trecea printr-o depresie şi că nu este exclus ca el să fi dat foc la casă, mai ales că în interior ar fi fost găsite mai multe bidoane cu motorină, cauciucuri şi materiale inflamabile.

Ancheta este însă abia la început, iar IPJ Constanţa a anunţat că poliţiştii împreună cu lucrători de la ISU fac cercetări la faţa locului pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs incendiul.

Verificările se fac pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă.

Arhiepiscopia Tomisului: "Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenționat"

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au anunțat că este greu de crezut că incendiul ar fi fost produs intenţionat și speră ca autoritățile să facă lumină în acest caz. 

"Da. Am aflat și noi cu stupoare și îndurerare de acest cumplit eveniment. Ne rugăm pentru sufletul părintelui adormit în acest tragic accident. Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenționat. Din datele noastre nu avea motive să facă așa ceva.

Sperăm ca autoritățile să ne lămurească în scurt timp cine ar fi putut provoca incendiul", au declarat pentru Observator reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Părintele Ștefan Banciu se pregătea de pensionare.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Andreea Filip -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Preot din Constanța găsit carbonizat, după ce și-ar fi dat foc la casă. Părintele Ștefan Banciu era în depresie