Antena Meniu Search
x

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va susține un discurs în Parlamentul României, de la ora 11:00

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, susţine, miercuri, un discurs în Parlamentul României, la invitaţia preşedinţilor celor două Camere.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 07:23

Președintele statului Israel, Reuven Rivlin, discută cu președintele României, Klaus Iohannis
Președintele statului Israel, Reuven Rivlin, discută cu președintele României, Klaus Iohannis, în timpul ceremoniei de primire, la Palatului Cotroceni, marți, 8 iunie 2021 - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată la ora 11.00. La şedinţă ar urma să participe şi premierul Florin Cîţu. În cadrul şedinţei solemne, preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va susţine un discurs, la invitaţia prşedinţilor celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban. Potrivit agendei oficiale, Anca Dragu şi Ludovic Orban vor avea convorbiri oficiale cu preşedintele Statului Israel, E.S Reuven Rivlin, de la ora 11.25.

Președintele Israelului, însoțit de o delegație de 60 de oameni de afaceri

Ulterior, Reuven Rivlin va inaugura ”Forumul de Afaceri România – Israel”, alături de premierul Florin Cîţu. Preşedintele Israelului va fi însoţit de o delegaţie de 60 de oameni de afaceri israelieni şi lideri din domeniul economic. Joi, preşedintele Rivlin, şeful Forţelor Aeriene Israeliene şi şeful Forţelor Aeriene Române vor participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din 2010, în Munţii Bucegi. Oficialilor li se vor alătura 100 de membri ai familiilor celor şapte eroi. Marţi, preşedintele Rivlin a fost primit de către preşedintele Klaus Iohannis.

Incident antisemit, înaintea vizitei lui Reuven Rivlin

La sfârșitul săptămânii trecute Cimitirul Evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat. Paznicul a găsit mai multe pietre funerare dărâmate şi distruse. Poliţiştii criminalişti au demarat o anchetă şi au luat probe. Nu mai puţin de 16 morminte au fost profanate pe timpul nopţii. Comunitatea Evreilor din Ploieşti a sesizat poliţia.

"Este din păcate un element ruşinos şi la nivelul României, nu doar a comunităţii evreieşti. Cu siguranţă va da o imagine proastă înainte de începerea vizitei oficiale a preşedintelui Statului Israel aici. Dacă are sau nu are legătură nu am cum să mă pronunţ", declarat Silviu Vexler, președintele FCER.

Nu este pentru prima dată când cimitirele evreieşti de la noi din ţară sunt vandalizate. În urmă cu câţiva ani peste 70 de morminte din Huşi au fost distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va susține un discurs în Parlamentul României, de la ora 11:00