Antena Meniu Search
x

Doi prieteni din Suceava, aflaţi pe o motocicletă, au sfârşit sub roţile unui autocar

Doi tineri din Suceava au murit la 100 de kilometri pe oră, într-un accident cumplit surprins de camerele de supraveghere

Vezi și

Doi tineri din Suceava au murit la 100 de kilometri pe oră, într-un accident cumplit surprins de camerele de supraveghere. Motocicleta pe care se aflau a intrat într-un autocar din Ucraina, plin cu turişti. În stradă, s-au derulat scene şocante, iar poliţia încearcă să afle cine este vinovat.

Alex Lucescu şi Ionuţ Ghivnici nu au avut nicio şansă de supravieţuire. La ora 3 dimineaţa, pe o motocicletă extrem de puternică, au intrat cu peste 100 de kilometri pe oră într-o intersecţie din Suceava.

De pe sens opus, şoferul autocarului nu a apucat să-i vadă înainte să vireze la stânga. Cu câteva secunde înainte de impactul teribil, motocicleta este înclinată aproape de nivelul solului. 

Dar cei doi tineri - 17 şi 29 de ani - nu mai reuşesc să se arunce de pe ea. Au ajuns amândoi sub roţile autobuzului. A urmat o operaţiune de descarcerare cumplită.

Motocicleta era condusă de tânărul de 29 de ani. Băiatul locuia în Italia şi era la Suceava în vacanţă.  

Anchetatorii spun că nu avea voie să conducă un astfel de vehicul. Avea permis valabil doar pentru autoturisme, iar acela era suspendat după ce a fost prins băut la volan. Prietenul lui, mai mic cu 12 ani, îşi anunţase părinţii că va ajunge repede acasă.

Constantin Ghivnici, tatăl băiatului de 17 ani: "Aseară, maică-sa a vorbit cu el la telefon şi a zis că o să vină acasă cât de repede, că merge cu un prieten nu ştiu pe unde şi vine acasă. Nici nu îl cunosc pe băiatul care era cu motoscuterul sau motocicleta, ce a fost."

Autocarul implicat în accident se întorcea din Bulgaria şi se îndrepta spre Ucraina. În el erau 67 de turişti, printre care şi 18 copii. Cu toţii au asistat şocaţi la operaţiunea de descarcerare. Autorităţile locale i-au cazat peste noapte în sala de sport a unei şcoli din apropiere. Dimineaţă, au fost preluaţi de un alt autocar.

Șeful Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei: "Cei mai mulţi dintre ei depăşiseră faza de şoc. Niciunul nu vorbea nici engleză, nici română şi atunci le era foarte greu să înţeleagă. Doar cu ajutorul translatorului am reuşit să mai comunicăm."

Numai în acest weekend, şapte oameni au murit în accidente produse în municipiul Suceava. Majoritatea, din cauza vitezei excesive. Deocamdată, şoferul autocarului, originar din Ucraina, este cercetat pentru că ar fi virat la stânga fără să se asigure. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doi prieteni din Suceava, aflaţi pe o motocicletă, au sfârşit sub roţile unui autocar