Antena Meniu Search
x

Prima reacție a Petromidia după explozia de la rafinăria din Năvodari. Incidentul s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină

KMG International, compania care deţine Rafinăria Petromidia, a transmis că, în cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate şi se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 14:37

Prima reacție a Petromidia după explozia de la rafinăria din Năvodari
Prima reacție a Petromidia după explozia de la rafinăria din Năvodari - Observator

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile. Potrivit surselor, una dintre victime ar fi suferit arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. Norul de fum se va deplasa spre mare, potrivit ANM. 

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului. Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident”, se arată în comunicatul semnat de echipa de comunicare a Grupului KMG International.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prima reacție a Petromidia după explozia de la rafinăria din Năvodari. Incidentul s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină