Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a poliţistului erou din Iaşi: "Am apucat-o de bust, de păr, nu mai ştiu exact". Ce le-a spus tânăra salvatorilor imediat ce a fost scoasă din apă

Prezenţa de spirit a unui poliţist local şi intervenţia unui pompier au salvat de la moarte o tânără de 27 de ani, care a plonjat ieri cu maşina în lacul Ciric din Iaşi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.06.2021, 19:12

Vezi și

Şoferiţa, care este un cunoscut artist plastic, băuse mult alcool şi ar fi încercat să îşi ia viaţa. Femeia ar fi suferit recent o depresie în urma divorţului, motiv pentru care ar fi recurs la gestul extrem. De la spital, unde medicii au stabilit că nu are răni, a ajuns în arestul poliţiei.

"Ridic-o, Cristi, că se duce la fund! Repede, repede, repede!", a strigat colegul poliţistului de pe mal. Poliţistul local Cristian Neculau a asistat uluit la momentul în care maşina în care se afla tânăra a plonjat în apele lacului. Fără să mai stea pe gânduri, a sărit imediat în apă şi a scos-o pe şoferiţă.

"Am apucat-o de bust, de păr, nu mai ştiu exact, şi am tras-o spre maşină, ca să am un punct de sprijin. A început să respire, să elimine apa din plămâni şi asta a fost", a declarat Cristian Neculau.

Bărbatul a fost ajutat şi de un tânăr care se afla întâmplător în zonă. "Mi-am dat hainele jos de pe mine şi am sărit, am mers după domnişoara", a declarat al doilea salvator. Omul este pompier voluntar în Iaşi. Când a ajuns la ea, femeia i-a mărturisit că nu a fost vorba de un accident.

Pe acelaşi subiect

Tânăra este un artist plastic cunoscut în Iaşi. Lucrările acesteia au fost expuse în mai multe expoziţii de grup, dar şi personale. Motivul pentru care ar fi apăsat pedala de acceleraţie şi ar fi ajuns cu maşina în apă ar fi o depresie cauzată de un divorţ recent de un medic chirurg angajat al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Cei doi au împreună un copil.

"Noi am găsit-o uşor hipotermică, în stare de şoc, dar stabilă hemodinamic. Părerea mea este că victima este în stare bună şi a avut noroc că a scăpat cu viaţă din asemenea incident", a declarat medicul Luminiţa Bodrun.

Cazul este cercetat de poliţişti. Oamenii legii au stabilit că femeia avea o alcoolemie de 1,09 miligrame în aerul expirat şi 2,10 grame la litru alcool pur în sânge. Adică echivalentul a două sticle de vin sau o jumătate de litru de vodcă.

Femeia a fost supus unei expertize psihiatrice, iar medicii au stabilit că are discernământ. Astăzi tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru conducere sub influenţa alcoolului, faptă pentru care poate primi între un an şi 5 de închisoare. Poliţistul local care a salvat-o a fost lăudat de primarul oraşului şi de ministerul de Interne. Iar o firmă din Iaşi a anunţat că îl va recompensa pentru gestul său cu o mie de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prima reacţie a poliţistului erou din Iaşi: "Am apucat-o de bust, de păr, nu mai ştiu exact". Ce le-a spus tânăra salvatorilor imediat ce a fost scoasă din apă