Antena Meniu Search
x

Video Prima zi de restricţii i-a luat prin surprindere pe unii români: "Aici stau, 10 metri mai încolo". Au fost şi locuri unde regulile se respectă

Masca de protecţie trebuie de asemenea purtată din nou peste tot. Lucrurile par relativ clare acum, dar nu pentru toată lumea. Unii încă nu ştiu ce trebuie să facă, iar alţi aleg să ignore noile reguli, cel puţin pentru moment.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 16:40

Vezi și

În comuna Dăbâca din Cluj, cu o rată de incidenţă care a depăşit 26 de cazuri la mia de locuitori, localnicii nu prea au auzit de noile măsuri. Sau dacă au auzit, nu le respectă.  

  • Reporter: Ştiţi că trebuie să aveţi şi mască, de azi, peste tot?
  • Cetăţean: Da, da.
  • Reporter: Aţi uitat-o acasă?
  • Cetăţean: O să o iau.  
  • Reporter: Acum nu aveţi mască, mergeţi aproape.
  • Cetăţean: Aici stau, de aici până acolo. 10 metri.

Şi nu doar pe stradă, ci şi în magazinul din sat se poate merge şi fără mască de protecţie. Aţi văzut că la magazinul din sat nu doar că nimeni nu mi-a atras atenţia că nu am purtat mască de protecţie dar în afara vânzătoarei niciun alt client nu o purta şi nici nu părea deranjat de acest lucru.

Mergem mai departe la primărie unde ar trebui să mi se verifice certificatul verde la intrare. Nici aici nu a fost respectată măsura, chiar dacă viceprimarul ştie de ea. "Verificăm certificatul verde dacă îl au, dacă nu rămân afară şi comunicăm la distanţă. Acum şi nouă ar fi trebuit să ne verificaţi, aşa e?", spune viceprimarul Sorin Ioan Borşan.

Pe acelaşi subiect

Regula este însă respectată în Galaţi, la Direcţia de Taxe şi Impozite. Acolo doar cei care au certificat verde sau un test negativ COVID sunt lăsaţi să intre, ceea ce a dus la un întreg scandal la poarta instituţiei.

"Test antigel sau PCR, dar nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore", spune paznicul instituţiei. "Ca să mai dăm la bugetul statului nişte bani. Da, ce să mai zic, nu mai zic nimic. Nu ai ce să zici. Dacă nu ai nici pensie, nici serviciu, du-te dă 50 de lei. Pentru? O hârtie", spune o femeie.

Singurele instituţii unde nu este obligatorie prezentarea certificatului verde sunt parchetele şi instanţele de judecată. "Imaginaţi-vă situaţia în care un proces trebuie să se desfăşoare, iar parte din participanţii la acest proces sau la o fază de urmărire penală, nu deţin acest certificat verde. Acest lucru ar putea să ducă clar la tergiversarea cauzelor", a declarat Florin Andreicuț, decan Barou Maramureș. Certificatul verde este în schimb obligatoriu la întrarea în celelalte instituţii ale statului, în restaurante, hoteluri şi în toate centrele comerciale. Pentru nerespectarea noilor restricţii se vor aplica sancţiuni cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Prima zi de restricţii i-a luat prin surprindere pe unii români: "Aici stau, 10 metri mai încolo". Au fost şi locuri unde regulile se respectă