Antena Meniu Search
x

Video Prima zi fără restricţii. Ce au făcut românii în ziua din care masca nu mai este obligatorie în spaţiile deschise

Masca în exterior nu mai este obligatorie din data de 15 mai, iar în prima zi fără restricţii, românii au ieşit pentru prima data cu zâmbetele la vedere.

de Redactia Observator

la 15.05.2021, 15:02

Vezi și

Multe persoane au ales parcurile pentru a se relaxa, unii au plecat pe litoral sau alţii la munte, însă adevarata distracţie abia urmează. Mulţi dintre ei îşi fac planuri să meargă în club sau în restaurante.

Corina Matlinschi, reporter Observator: "Am văzut un zâmbet după o lungă perioadă şi pe feţele celor care au ales astăzi să iasă în Herăstrău şi vă arată colegul meu o parte dintre oameni au ales să se plimbe fie pe bicicletă, fie pe trotinete sau pur şi simplu să stea pe bancă, în parc. Spuneau că aşteaptă de foarte mult timp să renunţe la masca de protecţie, cel puţin în spaţiile deschise, mai ales că este foarte cald afară. În Bucureşti sunt 20 de grade Celsius. Există însă şi oameni care aleg în continuare să poarte această mască de protecţie. O doamnă a spus că ea cosideră că pandemia nu a luat sfârşit, aşa că pentru protecţia ei şi aici în parc a ales să poarte masca de protecţie. Până la ora 24 vom putea să stăm în restaurante sau în pub-uri şi este interesant de văzut cum se pregătesc cei de acolo pentru marea redeschidere"

Totuşi, prefectul Capitalei a anunţat la finalul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că este obligatorie purtarea măştii în perimetrul şcolilor.

"Obligatoriu purtarea măştii pentru cei care vor staţiona, în perimetrul şcolilor. Deocamdată doar în piaţă, aşa cum s-a decis în şedinţa de guvern. Rămân acele zone. Vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia şi Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri. Ştim epiric că se pot forma aglomerări în parcuri, în Centrul Vechi, dar urmează ca în urma monitorizării să primim nişte propuneri concrete şi, probabil, într- o săptămână vom veni şi în funcţie şi de situaţia epidemiologică, dacă se impune, com veni cu precizări. Acum în afară de perimetrul şcolii nu avem alte propuneri. Vor fi observări, notate şi transmise, adică observare empirică a situaţiei de pe teren", a declarat prefectul Alin Stoica.

Şi dacă plecările în străinătate nu sunt încă o opţiune sigură, litoralul nostru este, în mod clar, o destinaţie căutată de mulţi. Ridicarea măsurilor de siguranţă este motiv de sărbătoare pe plajă, pe faleză şi la terase. Aşa că turiştii au profitat de ziua frumoasă şi de temperatura perfectă şi au ieşit fără măşti să se bucure de soare şi briză.

Şi la munte e vreme frumoasă astăzi. Iar aerul curat se simte altfel atunci când îl respirăm fără mască. Aşa că mulţi au luat drumul muntelui în primul weekend cu mai puţine restricţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Prima zi fără restricţii. Ce au făcut românii în ziua din care masca nu mai este obligatorie în spaţiile deschise