Antena Meniu Search
x

Primăria Timişoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei din cauza mizeriei de pe străzi, după dezvăluirile Observator

Garda de Mediu Timiş a dat Primăriei municipiului Timişoara o amendă în valoare de 60.000 de lei, în urma numeroaselor sesizări privind mizeria din oraş. Recent, primarul Dominic Fritz a anunţat că va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea îi plăteşte firmei care asigură curăţenia stradală în Timişoara.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 20:17

Vezi și

"Urmare a apariţiei în presa scrisă şi televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timişoara, comisarii GNM CJ Timiş au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timişoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localităţii, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timişoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deşeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipspseşte cu desăvârşire, frunzele nu au fost colectate şi predate către operatori autorizaţi. Pentru neconformităţiile constatate comisarii GNM CJ Timiş au aplicat sancţiune contravenţională, în valoare de 60.000 lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din  OUG 195/2005 cu modificările şi completările ulterioare şi au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiş a  unui grafic de salubrizare pe străzi”, transmite Garda de Mediu Timiş, pe Facebook.

Dominic Fritz a anunţat că suplimentează cu 8 milioane de lei bugetul pentru salubrizare

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi, a declarat pentru News.ro că aceasta este amenda maximă care poare fi dată Primăriei Timişoara, pentru mizeria de pe străzi. "Este valoarea maximă a amenzii pe care o putem da. Sperăm ca instanţa să nu transforme această amendă în avertisment, aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni care să facă atâtea controale câte ar trebui, avem doar trei echipe a câte doi oameni, iar sesizările sunt multe”, a declarat Luci Muşuroi.

Firma Brantner are un contract încheiat în 2019 cu Primăria Timişoara, pe o perioadă de patru ani, pentru suma maximă de 18 milioane de euro. Recent, primarul Dominic Fritz a anunţat că în acest an va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea îi plăteşte firmei care asigură curăţenia stradală în Timişoara şi a anunţat că pentru următorul contract de salubrizare va cumpăra serviciile unui consultant.

Pe acelaşi subiect

Observator a dezvăluit problemele din Timişoara

La Timișoara se creionează "harta rușinii", pe care apar, una după alta, cele mai murdare zone ale orașului. De câteva luni, serviciul de salubritate ridică mizeria de pe străzi tot mai rar... spre deloc, aşa că oamenii îşi varsă of-ul pe rețelele sociale. Stratul de frunze nu a mai fost  "deranjat" de luni bune, iar praful e parte din peisajul cotidian. Nici primăria nu e mulțumită de cum arată orașul, dar, spun reprezentanții municipalității, există o explicație.

După materialul difuzat pe 7 februarie la Observator, în care am arătat mizeria de pe străzile Timișoarei, astăzi Garda de Mediu Timiș a făcut un control la primăria orașului. Apoi, inspectorii au plecat pe teren. Au început să verifice fiecare stradă murdară care apare pe "harta ruşinii" creionată de timișoreni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Primăria Timişoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei din cauza mizeriei de pe străzi, după dezvăluirile Observator