Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Timișorenii vor să facă o "hartă a ruşinii". O organizație civică îi invită pe oameni să trimită fotografii cu mizeria din oraş

La Timișoara se creionează "harta rușinii", pe care apar, una după alta, cele mai murdare zone ale orașului. De câteva luni, serviciul de salubritate ridică mizeria de pe străzi tot mai rar... spre deloc, aşa că oamenii îşi varsă of-ul pe rețelele sociale. Stratul de frunze nu a mai fost  "deranjat" de luni bune, iar praful e parte din peisajul cotidian. Nici primăria nu e mulțumită de cum arată orașul, dar, spun reprezentanții municipalității, există o explicație. 

de Redactia Observator

la 07.02.2022 , 21:01

Aproape 10 cm de mizerie, la prima strigare. Da, clar, n-ajung până jos mizerie care se vede că nu e ridicată de câteva luni.

Cu ruleta în mână, timişorenii măsoară ignoranța autorităților. Sunt luni bune de când oamenii spun că străzile nu mai sunt măturate, iar frunzele din toamnă au toate șansele să prindă primăvara exact acolo unde le-a suflat vântul.

Iulia Pop, reporter Observator: Aşa arată o stradă pe care, de câteva luni bune, nu a mai ajuns nicio maşină de salubritate. La baza bordurii, s-a format un fel de compost, o mâzgă. Care irită pe toată lumea. 

Vezi și

Pe rețelele de socializare, timișorenii sunt invitați să posteze mizeria din zona unde locuiesc și chiar să o măsoare. "Mizerie la metru" este și tilul campaniei demarate de o organizație civică.

Pe acelaşi subiect

Andreea Brebu – organizator campanie:  E greu de descris în cuvinte ce găsim: nepăsare, mizerie, ignoranță... Harta ruşinii a apărut acum o săptămână. Nu suntem ceea ce vedem în imagini După ce se creionează harta ruşinii vrem să facem acţiuni de curăţenie şi să arătăm primăriei că aşa ne dorim ca oraşul nostru să arate.

Explicaţia autorităţilor din Timişoara

Practic, oamenii vor sa faca tot ce nu au reusit in ultimele luni cele 4 firme de salubritate cu care orasul are contract. Primăria are o explicație pentru mizeria din Timisoara: probleme administrative.  

Ruben Lațcău - viceprimarul Timișoarei: "Nu mă încântă deloc să văd mizeria asta în orașul meu. Să explic care sunt trei dintre cauzele principale: pentru că refacem rețeaua de termoficare din oraș, pentru că nu avem încă pârghii suficient de tari să facem firmele de construcții să-și respecte toate angajamentele și apoi contractul de salubrizare a orașului, încheiat în 2019, e foarte departe de a fi perfect (sunt probleme cu curățenia în oraș de multi ani) și va trebui modificat."

Localnici:  Pur şi simplu mi-e greaţă când văd. Mizerie, dar nu aşa. Mizerie, mizerie, mizerie.

Acum după iarnă se vede murdăria din oraş. Asta este, administraţia nu e bună.

Reporter: Maşini de curăţenie tu ai mai văzut pe străzi?

Localnic: Foarte rar.

Administraţia din Timisoara dă asigurări că are discuţii constante cu firmele de salubrizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Timișorenii vor să facă o "hartă a ruşinii". O organizație civică îi invită pe oameni să trimită fotografii cu mizeria din oraş