Antena Meniu Search
x

Video Primarul viral din Italia care şi-a protejat comunitatea de valul 4 de Covid. Mesaj pentru români: "Daţi forţă ştiinţei aşa cum fac conaţionalii voştri români din Italia"

Primarul din Italia care a devenit viral, în primul val pandemic, după ce şi-a postat pe Facebook revolta şi a cerut oamenilor să stea în casă, a cules roadele în al patrulea val. A reuşit să-şi convingă aproape întreaga comunitate să se vaccineze. Inclusiv, aproape 700 de români. Într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru Observator, politicianul le transmite, din nou, un mesaj puternic românilor.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 10.10.2021, 20:20

Vezi și

E mesajul revoltat pe care Gianfilippo Bancheri îl striga, la propriu, în urmă cu un an şi jumătate, pe reţelele sociale. În câteva zile, filmarea a strâns milioane de vizualizări. Şi şi-a atins scopul: primarul a reuşit să-şi protejeze oamenii şi să scape cu doar câteva zeci de infectaţi. Acum, marchează un nou succes. Şi-a convins aproape toată comunitatea să se vaccineze. "Oamenii s-au săturat să stea acasă, să nu iasă şi cred acum că, dacă se vaccinează, se vor rezolva şi problemele şi vor relua o viaţă normală. Pentru tineri, le-am explicat că dacă vor să se întoarcă la distracţie, trebuie să se vaccineze", a declarat Gianfilippo Bancheri, primarul comunei Delia, din Italia.

Delia este o localitate din inima Siciliei cu aproape cinci mii de locuitori. Zilele trecute, procentul de vaccinare a depăşit 76%. Dar primarul nu se opreşte aici. "Pentru a avea imunitate trebuie să ajungem la cel puţin 80%. Trebuie să insistăm mai mult", mai spune Gianfilippo Bancheri.

În orăşel, locuiesc şi foarte mulţi români

În orăşel, locuiesc şi foarte mulţi români. "Sunt cam 700 de persoane. Şi s-au vaccinat aproape toate. Mari şi mici. 7.20 Miercuri, alţi 28 de români se vor vaccina. Aşa că, aici, au înţeles. Poate acolo, la voi, încă nu se înţelege bine", spune primarul.

  • Reporter: Azi, în România, avem un procent de 34% vaccinaţi. Ce părere aveţi de cifrele noastre? Suntem la coada Europei.
  • Gianfilippo Bancheri: După mine, este o problemă a Guvernului care comunică prost şi, apoi, cred că e vorba şi de un discurs... învechit. Sigur că fiecare alege pentru el. Dar... dacă noi nu ne încredem în ştiinţă, n-ar trebui să facem nimic. Nu ar trebui să folosim telefonul, nu ne uităm la televizor. Nimic. Pentru că totul ţine de ştiinţă. Totul e evoluţie. Numai cu ajutorul vaccinului România poate reîncepe să meargă, să producă, economia îşi poate reveni.
  • Reporter: Domnule primar, ce mesaj aveţi pentru românii care nu vor să se vaccineze împotriva Covid 19?
  • Gianfilippo Bancheri: Daţi forţă ştiinţei, aveţi încredere în ştiinţă, aşa cum facem noi, aşa cum fac conaţionalii voştri români în Italia, cei care se vaccinează în număr foarte mare.

Italia a învăţat lecţia în cel mai dur mod. Fostul focar al Europei din primul val a ajuns la 80% din populaţie imunizată. Între timp, România rămâne pe locul doi, de la coadă, la categoria "vaccinare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Primarul viral din Italia care şi-a protejat comunitatea de valul 4 de Covid. Mesaj pentru români: "Daţi forţă ştiinţei aşa cum fac conaţionalii voştri români din Italia"