Antena Meniu Search
x

Video Primele declaraţii ale bătrânei călcate în picioare de un poliţist Arad. Agentul, dornic să se bucure de pensie

O femeie în vârstă a fost lovită în plină stradă de un poliţist, iubitul fostei nurori. Culmea, bărbatul este poliţist la criminalistică. Obligat să apere legea, agresorul şi-a făcut-o pe a lui şi a încolţit-o pe femeie chiar la ieşirea dintr-o piaţă, sub privirile trecătorilor. Incidentul a avut loc la jumătatea lunii martie. Chiar dacă au trecut mai bine de două luni de atunci, poliţiştii abia acum îl vor cerceta pe colegul lor. În luna iulie poliţistul agresor ar putea să iasă la pensie.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 19:28

Vezi și

Cu planul bine pus la punct şi vizibil agitat, poliţistul o filează mai bine de zece minute pe bătrână la ieşirea din piaţă. După un schimb de replici aprins, bărbatul o loveşte în piept şi o aruncă într-un perete. Femeia neajutorată rămâne întinsă pe trotuar şi încearcă să se apere. Poliţistul continuă să-i arunce vorbe grele şi ridică palma să po lovească din nou. Femeia se apără.

Maria Mihailovici, victimă: S-a uitat în dreapta, în stânga, eu nu mi-am dat seama ce urmăreşte el de fapt. Şi în clipa aceea a făcut un pas şi m-a lovit. Nu am mai văzut nimic, mi s-a înnegrit în faţa ochilor şi m-am trezit jos. Nu ştiu cum am căzut.

Bătrâna de 73 de ani, lovită şi umilită, abia mai are forţa să se ridice. Poliţistul se întoarce pentru un nou schimb de replici. Prezenţa trecătorilor pare singurul motiv pentru care renunţă să o mai lovească, iar femeia reuşeşte să scape de bătăuş. 

Maria Mihailovici, victimă: Apare o doamnă ce vinde prin piaţă lucruri, mă cunoştea. Şi se uita la el, se uita la mine. Şi el s-a potolit. Cred că voia să mă împingă din spate, dar nu a mai avut curajul. 

Pe acelaşi subiect

Contactat de Observator pentru un punct de vedere, poliţistul nu a vrut să dea explicaţii.

Poliţistul agresor: Nu am nimic de declarat. 

Reporter: Dar ştiţi că aţi fost filmat de camerele de supraveghere.

Poliţistul agresor: Nu ştiu. Luaţi legătură cu Poliţia şi vedeţi mai departe, vă rog. 

Disputa ar fi pornit cu mult timp în urmă

Actuala iubită a poliţistului a fost căsătorită cu fiul femeii agresate. Au împreună doi copii, iar, după divorţ, micuţii au ales să rămână la tată. Bătrâna l-ar fi acuzat pe poliţist că i-a stricat căsnicia fiului său.

Maria Mihailovici, victimă: Îmi e frică de el, de siguranţă. El are ce are cu mine că eu am grijă de copii, dar eu am grijă de ei, sunt nepoţii mei, am grijă de ei ca de ochii din cap. 

Fiul victimei: S-a depus plângerea penală, după care am făcut o petiţie, o sesizare către conducerea IPJ Arad. Nici la ora actuală, mama nu a fost chemată la sediul IPJ pentru a da declaraţiile în speţă. 

Cazul a ajuns şi în atenţia Parchetului Arad care a deschis un dosar penal pe numele poliţistului. La începutul lunii mai, la aproape două luni de la agresiune, dosarul ajungea la serviciul de control intern, însă poliţistul agresor a rămas în continuare în funcţie. 

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus cercetarea prealabilă a poliţistului în cauză, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

Până se va finaliza ancheta, poliţistul agresor ar putea să iasă liniştit la pensie. În luna iulie, ar îndeplini criteriile. Poliţistul a mai fost în atenţia superiorilor în două rânduri: o dată pentru o şicanare în trafic şi o doua oară pentru un accident cu autospeciala de poliţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primele declaraţii ale bătrânei călcate în picioare de un poliţist Arad. Agentul, dornic să se bucure de pensie