Antena Meniu Search
x

Primele măsuri în cazul "Fabricii de vise" din Iași: Opt inculpaţi au primit arest la domiciliu, iar alţi zece, control judiciar

Au fost luate şi primele măsuri în cazul de la Iaşi, care a şocat întreaga ţară. Substanţa din dulciuri şi aparatele de vapat, numită canabis legal, este interzisă în multe ţări din Europa. În România însă, la Fabrica de vise de la Iaşi, un poliţist ambala produsele.

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 09:51

Vezi și

După dezbateri care au durat mai bine de şapte ore, seara trecută, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus în cazul a 8 dintre inculpaţi, inclusiv a poliţistului, măsura arestului la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Alţi 10 inculpați, dintr-un alt lot, au primit control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Poliţistul care ambala în timpul liber dulciuri cu canabis sintetic primea între 30 şi 70 de lei pe zi la Fabrica de Vise. Fiul unui fost primar din judeţ, se angajase în 2018 la Serviciul de Reţinere şi Arest Preventiv Iaşi. Este al doilea poliţist prins, în mai puţin de o lună, că făcea parte din caracatiţa drogurilor. Un agent de la Braşov era dealer chiar în timpul serviciului.

În cazul Fabricii de Vise de la Iaşi, printre cei 28 de reţinuţi se mai numără un psiholog şi acţionarul majoritar al fabricii, un cetăţean canadian cu origini germane.

A ajuns în România luni, pentru a vizita locul în care investise o avere. O afacere care nu este permisă în ţara lui. În ziua în care trebuia să meargă la fabrică a fost săltat de mascaţi direct din locul în care era cazat. Aseară, judecătorul a decis că va rămâne sub control judiciar pentru următoarele două luni, perioadă în care îi este interzis să iasă din judeţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Primele măsuri în cazul "Fabricii de vise" din Iași: Opt inculpaţi au primit arest la domiciliu, iar alţi zece, control judiciar