Antena Meniu Search
x

Prinţul Charles a fost cucerit de vinul de coacăze din Valea Zălanului

De fiecare dată când vine aici, descoperă ceva care-l impresionează profund.

Vezi și

 De fiecare dată când vine aici, descoperă ceva care-l impresionează profund. De data asta, prinţul Charles a fost cucerit de vinul de coacăze şi mobila lucrată manual de vecinii lui de pe Valea Zălanului.

Care l-au aşteptat cu o petrecere câmpenească. Moştenitorul coroanei britanice le-a onorat invitaţia şi-a avut o singură dorinţă: să-i cânte consătenii la vioară.

Cu binoclul agăţat de gât, în cămaşă cu mânecă scurtă şi cu nelipsitul baston pe care îl poartă în România, moştenitorul coroanei britanice s-a întreţinut cu vecinii domeniului din Valea Zălanului.

Le-a ascultat cu plăcere muzica şi a bătut ritmul din picior. A fost prima lor întâlnire cu prinţul. Şi copiii şi femeile satului l-au aşteptat în port popular maghiar.

Gospodinele şi-au etalat talentele în cinstea prinţului. Şi l-au îmbiat cu tot felul de bunătăţi. Însă pălinca şi vinul de coacăze l-au impresionat pe Charles. A gustat puţină pâine săsească, gem de caise direct din borcan şi mămăligă cu brânză.

A fost bine-dispus şi a glumit cu sătenii. Dar şi un pic pe seama lor. Nu a avut curaj să încerce mistreţul la ceaun. Prinţul a admirat şi lucrările oamenilor din partea locului. Scaune şi mese lucrate manual.

De dimineaţă, Charles a făcut câţiva paşi pe pajiştea cu flori sălbatice pe care nepoţelul său, George, a primit-o în dar de la contele Tibor Kalnoky, anul trecut, la botez. Şi astăzi micul prinţ a avut parte de un cadou special înmânat tot bunicului. Un puzzle din lemn, făcut într-o fabrică de jucării din apropiere.

Oaspetele regal a zăbovit cam jumătate de ceas la petrecere. A plecat zâmbind, a stat la poze, iar bătrânele din sat au încercat reverenţe ca la Buckingham.

Pentru această seara, Alteţa s-a retras la domeniul de pe deal. Mâine, are program de odihnă pentru că sâmbătă de dimineaţă pleacă spre Bucureşti. Îl aşteaptă întâlniri oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prinţul Charles a fost cucerit de vinul de coacăze din Valea Zălanului