Antena Meniu Search
x

Video Prințul Paul, arestat într-o cafenea din Paris. Când ar putea fi adus în țară pentru a-și executa pedeapsa din dosarul "Ferma Băneasa"

După aproape un an şi jumătate de căutări, Prinţul Paul al României a fost prins la Paris. Nepotul Regelui Carol al II-lea a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa".

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 28.06.2022, 01:03

Vezi și

Sonia Simionov, reporter Observator: "Prințul Paul a fost prins astăzi în capitala Franței, polițiștii francezi au primit informațiile despre localizarea din România, de la polițiștii Direcției Operațiuni Speciale. În baza cooperării polițienești, Interpol a ajuns imediat la locul faptei, o cafenea pariziană unde era prințul, în momentul în care a ieșit din cafenea a fost oprit, i s-a cerut să se legitimeze, moment în care a predat un pașaport emis în Marea Britanie. Chiar și așa, polițiștilor le-a fost destul de ușor să îl identifice în baza mandatului internațional de urmărire, emis în România."

"În acest moment, nepotul regelui Carol al II-lea este în custodia polițiștilor francezi. Va începe, bineînțeles, un amplu proces prin care se va decide extrădarea, nu înainte ca el să fie prezentat unei instanțe din Paris pentru a se confirma acest mandat de urmărire internațională, emis în baza unei condamnări pe care prințul a primit-o în urmă cu un an și jumătate, în decembrie 2020, atunci când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa" pentru infracțiunile de cumpărere de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Prințul Paul, arestat într-o cafenea din Paris. Când ar putea fi adus în țară pentru a-și executa pedeapsa din dosarul "Ferma Băneasa"