Meniu
Search
x

Video Prințul Paul, arestat într-o cafenea din Paris. Când ar putea fi adus în țară pentru a-și executa pedeapsa din dosarul "Ferma Băneasa"

După aproape un an şi jumătate de căutări, Prinţul Paul al României a fost prins la Paris. Nepotul Regelui Carol al II-lea a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa".

De Sonia Simionov la 28.06.2022, 01:03
Vezi și

Sonia Simionov, reporter Observator: "Prințul Paul a fost prins astăzi în capitala Franței, polițiștii francezi au primit informațiile despre localizarea din România, de la polițiștii Direcției Operațiuni Speciale. În baza cooperării polițienești, Interpol a ajuns imediat la locul faptei, o cafenea pariziană unde era prințul, în momentul în care a ieșit din cafenea a fost oprit, i s-a cerut să se legitimeze, moment în care a predat un pașaport emis în Marea Britanie. Chiar și așa, polițiștilor le-a fost destul de ușor să îl identifice în baza mandatului internațional de urmărire, emis în România."

"În acest moment, nepotul regelui Carol al II-lea este în custodia polițiștilor francezi. Va începe, bineînțeles, un amplu proces prin care se va decide extrădarea, nu înainte ca el să fie prezentat unei instanțe din Paris pentru a se confirma acest mandat de urmărire internațională, emis în baza unei condamnări pe care prințul a primit-o în urmă cu un an și jumătate, în decembrie 2020, atunci când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa" pentru infracțiunile de cumpărere de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice."

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Prințul Paul, arestat într-o cafenea din Paris. Când ar putea fi adus în țară pentru a-și executa pedeapsa din dosarul "Ferma Băneasa"