Antena Meniu Search
x

Video Procesiune impresionantă de Sfinţii Constantin şi Elena, în Târgu Jiu: "Am văzut ce nu am văzut niciodată în viaţa mea"

Procesiune impresionantă, aseară, pe străzile din Târgu Jiu, de Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena. Sute de oameni şi peste 200 de preoţi veniţi din toate parohiile din Gorj au ieşit în procesiune pe străzile oraşului, de ziua sfinţilor consideraţi patronii spirituali ai municipiului. 

de Redactia Observator

la 21.05.2022, 08:34

Vezi și

Mii de oameni au participat la slujba religioasă oficiată la una dintre bisericile din zonă centrală a oraşului, cu ocazia zilei Sfinţilor Constantin şi Elena. După slujbă, soborul de preoţi, dar şi polițiștii locali au pornit pe străzile orașului cu torțele aprinse, în acordurile fanfarei militare, urmaţi de credincioşi. La slujba specială şi la procesiune au venit credincioşi din tot judeţul şi chiar şi din cele învecinate.

Localnic: Foarte frumos și foarte emoționant. O stare de înălțare, de eliberare.  

Localnic: Sunt om bătrân, am 90 de ani și imi este drag ceea ce văd. Am văzut ce nu am văzut niciodată în viaţa mea. 

Sfinţii Constantin şi Elena. Peste 1,8 milioane de români își serbează onomastica

Pe acelaşi subiect

Pentru oamenii din Târgu Jiu sărbătoarea are o importanţă şi mai mare: Sfinţii Constantin şi Elena sunt patronii spirituali şi ocrotitorii muncipiului.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Cetățenii noştri au înțeles cu adevărat ce înseamnă această procesiune care le este dedicată, este dedicată municipiului nostru și văd că inclusiv divinitatea ne iubește. A fost alături de noi, am avut o vreme extraordinară. 

Procesiunea face parte din programul Zilele Municipiului Târgu Jiu, iar cetățenii vor mai avea parte de surprize și zilele viitoare. De asemenea, evenimentul se află la cea de-a treia ediție, fiind organizat după doi ani în care restricțiile impuse de pandemie au blocat desfășurarea unor astfel de acțiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Procesiune impresionantă de Sfinţii Constantin şi Elena, în Târgu Jiu: "Am văzut ce nu am văzut niciodată în viaţa mea"