Antena Meniu Search
x

Mii de credincioşi au sărbătorit ajunul Floriilor, printr-o procesiune religioasă pe străzile Capitalei

Mii de credincioşi au sărbătorit ajunul Floriilor printr-o procesiune religioasă pe străzile Capitalei

Vezi și

Mii de credincioşi au sărbătorit ajunul Floriilor printr-o procesiune religioasă pe străzile Capitalei. Sute de feţe bisericeşti au participat la pelerinaj. Anul acesta, din cauza vremii, oamenii nu au mai putut celebra intrarea Mântuitoriului în Ierusalim cu ramuri de salcie. În schimb, credincioşii au primit frunze de finic, o plantă exotică cu o tradiţie de mii de ani.

Procesiunea a început la scurt timp după ora 16, la mânăstirea Radu Vodă din Capitală. Sute de preoţi şi monahi au fost însoţiţi de mii de credincioşi până la Patriarhie. 

Pentru că sălciile nu au înmugurit din cauza timpului capricios, credincioşii au primit de la preoţi ramuri de finic.

Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor: "Finicul este o plantă care creşte în orient şi ramuri de finic aveau şi cei care l-au întâmpinat pe Mânturitorul la intrarea în Ierusalimul pământesc."

Este al zecelea an în care Biserica Ortodoxă organizează acest pelerinaj. Tradiţia, interzisă în perioada comunistă, a fost reluată după Revolutie. 

Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor: "Pelerinajul in sine este o forma de rugaciune, un act de cult credinciosii primesc folos duhovnicesc in urma acestei jertfe."

Şi la Galaţi, mii de oameni au participat la o ceremonie similară, într-o atmosferă impresionantă. Şi aici, ramurile de salcie au fost greu de găsit.

Mâine, bisericile vor fi neîncăpătoare. În duminica Floriilor, oamenii vor sfinţi ramurile de finic sau de salcie pe care le vor ţine în casă pentru a le purta noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mii de credincioşi au sărbătorit ajunul Floriilor, printr-o procesiune religioasă pe străzile Capitalei