Antena Meniu Search
x

Procurorii DNA verifică procedura de achiziție a măștilor de protecție pentru persoanele vulnerabile

Suspiciuni de corupţie în Ministerul Sănătăţii privind achiziţia măştilor de protecţie pentru sărmani. Surse Observator spun că în timpul primei proceduri de achiziţie, mai multe computere din minister ar fi fost scoase din priză. Iar termenul de livrare a măştilor ar fi fost prelungit cu dedicaţie. Direcția Națională Anticorupție face deja audieri în acest caz. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 23.09.2020, 21:29

Vezi și
  • Autoritățile au achiziționat până acum în jur de 103 milioane de măști de protecție pentru persoanele vulnerabile.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Cei care fac parte din Departamentul de Achiziții de la Ministerul Sănătății ar fi principalii vizați.

Acest lucru este spus chiar de surse din conducerea ministerului, care au adăugat chiar că vor depunde sesizări în curând la Direcția Națională Anticorupție, ceea ce înseamnă documente care să ateste că acest termen a fost prelungit de la șapte la 15 zile.

Tot aceleași surse au precizat, pentru Observator, că aceste modificări la contract au fost semnate de către generalul Oprea, care ocupă o funcție de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Tot surse precizează pentru Observator că se fac audieri în acest sens. Toți cei care s-au înscris prima dată la achiziție sunt audiați în dosar cu diverse calități pentru că, la prima achiziție, s-au scos la un moment dat calculatoarele Ministerului Sănătății din priză pentru anumite ore.

Așadar rămâne ca Direcția Națională Anticorupție să stabilească cine se face vinovat de această speță.

Cert este că s-au livrat până în acest moment 103 milioane de măști pentru persoanele vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Procurorii DNA verifică procedura de achiziție a măștilor de protecție pentru persoanele vulnerabile