Antena Meniu Search
x

Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru Piedone în dosarul "Colectiv"

Procurorii cer până la 15 ani de închisoare pentru fostul edil Cristian Popescu Piedone. La patru ani de la incendiul din Club Colectiv, la Tribunalul Bucureşti, sunt pledoariile finale ale foştilor angajaţi ai Primăriei Sectorului 4.

de Redactia Observator

la 25.11.2019, 21:10

Vezi și

Procurorii cer până la 15 ani de închisoare pentru fostul edil Cristian Popescu Piedone. La patru ani de la incendiul din Club Colectiv, la Tribunalul Bucureşti, sunt pledoariile finale ale foştilor angajaţi ai Primăriei Sectorului 4. Avocaţii victimelor au cerut despăgubiri de zeci de milioane de euro.

Într-adevăr, la termenul de judecată de azi s-a discutat doar partea din dosar în care sunt judecaţi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi funcţionari din primărie. 

Procurorul a solicitat condamnarea celor patru inculpaţi pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, urmând ca pedepsele să fie orientate spre maximul prevăzut de legea penală, care este de 15 ani. 

Mai exact, fostul primar este acuzat că a semnat autorizaţia de funcţionare pentru Colectiv, fără să verifice şi să se asigure că acest club are toate celelalte acte necesare cerute de lege. 

Este vorba de avizul de mediu, autorizaţia pentru securitate la incendiu, avizul sanitar-veterinar sau autorizaţia în construcţii, având în vedere că această construcţie şi-a schimbat destinaţia, iar în interiorul ei s-au făcut mai multe modificări. 

Chiar dacă cei patru inculpaţi şi-au susţinut nevinovăţia, ei ar putea fi obligaţi să plătească şi Primăriei Sectorului 4 prejudicii de imagine în valoare de o sută de milioane de lei. 

În plus, tatăl lui Alex Iancu, un tânăr decedat în incendiul din Colectiv, a cerut 40 de milioane de euro daune morale, la fel ca și Mihai Popescu, un tânăr rănit în incendiu. 

În zilele următoare vor fi dezbătute şi părţile din dosarul Colectiv în care sunt inculpaţi patronii clubului şi pirotehniştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru Piedone în dosarul "Colectiv"