Antena Meniu Search
x

Profesoara înjunghiată la liceul Ion Creangă preda ultima ei oră. Suplinise o colegă, iar unii elevi regretau că se vor despărţi

Profesoara de la Liceul "Ion Creangă" din Bucureşti, înjunghiată cu un cuţit în gât de un elev care nu a vrut să dea test, preda lecţii de japoneză online în cadrul TeleŞcoala. Femeia preda miercuri ultima ei oră când s-a produs atacul. 

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 15:12

Vezi și

Profesoara de 26 de ani pe care a atacat-o adolescentul preda ultima ei oră la liceul de elită "Ion Creangă". Suplinise aproape doi ani o colegă care devenise mamă, iar o parte dintre elevii ei regretau despărţirea. "Ne înţelegem foarte bine cu ea, toate clasele se înţeleg foarte bine cu ea" a declarat una dintre eleve pentru Observator

Profesoara a fost atacată de elevul care s-a înfuriat pentru că urma un test. O captură cu conversaţia elevilor, înainte de ora de japoneză, pe un grup de Whatsapp apărută în spaţiul public, arată detalii tulburătoare. Liceenii vorbeau între ei despre planul unui chiul în grup şi se refereau la profesoara lor drept "amărâta aia".

După ce unii dintre elevi cel mai probabil s-au răzgândit, şi restul clasei a anunţat că vine ca să vadă "cum se înroșește toată" și "face spume la gură".  Atacatorul îşi exprimase acolo intenţia: "Ar merita să o omor?" Moment în care un coleg se arată şocat: "Băi cum adică mă?"

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii spun că adolescentul şi-a făcut planul de acţiune şi s-a interesat anterior de pedeapsă pe care urmează să o primească. A lovit-o pe profesoara de japoneză cu un cuţit într-o zonă vitală, deci era coştient că era posibil să îi provoace moartea.

Elevul suferea din cauza unei depresii pentru că ar fi pierdut o bursă

Anchetatorii mai cred că elevul de 16 ani suferea din cauza unei depresii pentru că ar fi pierdut o bursă în Statele Unite. Părinţii şi-ar fi dat şi ei seama că ceva era în neregulă cu el şi aveau de gând să îl ducă la psiholog, dar nu au mai apucat. În plus, băiatul se transferase anul acesta la liceul "Ion Creangă" pentru că era pasionat de japoneză. În mod ironic, tocmai pe profesoara de japoneză a atacat-o. 

Atacatorul a fost arestat pentru 30 de zile şi va răspunde penal dacă se constată că avea discernământ.

Numărul elevilor agresori a crescut alarmant după pandemie. O spun şi profesorii, dar şi poliţiştii, care au observat un comportament mai violent la adolescenţi. Peste 8000 de infracţiuni comise de minori au fost înregistrate anul trecut. 

Sindicaliştii din educaţie cer de mai multă vreme scannere în şcoli pentru depistarea armelor albe şi au anunţat că vor depune din nou în Parlament iniţiativa legislativă prin care se oferă protecţie cadrelor didactice. Cu toate astea, elevi nu cred că percheziţionare ar rezolva problema şi cer posibilitatea ca elevii să fie consiliaţi fără acordul părinţilor care se opun de multe ori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Profesoara înjunghiată la liceul Ion Creangă preda ultima ei oră. Suplinise o colegă, iar unii elevi regretau că se vor despărţi