Antena Meniu Search
x

Un profesor de la Universitatea de Arte a dat operelor lui Brâncuşi o conotaţie scandaloasă

Un profesor de Arte de la Facultatea de Litere din Capitală este în centrul unui scandal după ce a folosit reprezentări ale unor opere create de Constantin Brâncuşi în desene considerate obscene.

De Redactia Observator la 10.12.2019, 17:21
Vezi și

Un profesor de Arte de la Facultatea de Litere din Capitală este în centrul unui scandal după ce a folosit reprezentări ale unor opere create de Constantin Brâncuşi în desene considerate obscene. Imaginile postate pe reţelele de socializare au stârnit revolta internauţilor dar şi a specialiştilor în artă.

Poarta Sărutului, Coloana Infinitului sau Cuminţenia Pământului. Sunt operele lui Constantin Brâncuşi care au devenit sursă de inspiraţie pentru desene cu conotaţie sexuală. Un profesor de Arte din Capitală a reinterpretat operele ridicate în cinstea eroilor din al Doliea Război Mondial.

Poarta Sărutului a fost realizată de Constantin Brăncuşi în 1938 şi reprezintă un monument funerar în memoria Eroilor căzuţi în primul Război Mondial. Poarta Sărutului reprezintă Sărutul de adio.

Localnic: Sigur eu ca om trecut de 50 de ani mi se pare că a depăşit o anumită limită a bunului simţ în primul rând.

Coloana fără sfârşit reprezintă ridicarea la cer şi este un simbol al României, doar comuniştii au fost deranjati de un astfel de monument şi i-au dat o altfel de interpretare, încercând chiar să-l pună la pământ.

Oamenii de cultură, dar şi primarul din Târgu Jiu s-au scandalizat şi vor să-i facă reclamaţie profesorului de la Arte.

Marcel Romanescu, primar: Sunt şocat, în primul rând de ceea ce am văzut şi nu voi lăsa lucrurile să stea aşa. Voi sesiza toate organismele abilitate, primul organism abilitat va fi Ministerul Învăţământului, ulterior Universitatea.

Adrian Tudor, coordonator Centrul Brancusi: În momentul în care ducem în derizoriu Opera brăncuşiană de la Tg Jiu, care este un monument, repet, duce, in deroizoriu memoria eroilor. Cred ca a exagerat artistul plastic cu această creație.

Artistul este doctor în filologie la Facultatea de Arte şi a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate. De la declanşarea scandalului, artistul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

„Coloana fără de Sfârşit", considerată cea mai importantă operă de artă din România şi un adevărat simbol naţional, care este ridicată în memoria eroilor români morţi în Primul Război Mondial, este reprezentată de Alexandru Rădvan în desenele sale ca un organ genital maculin. În lucrările sale mai apar şi alte opere ale lui Brâncuşi, cum ar fi „Cuminţenia pământului" sau Poarta Sărutului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un profesor de la Universitatea de Arte a dat operelor lui Brâncuşi o conotaţie scandaloasă

Breaking News

Modificări la Codul Rutier: Situația în care șoferii s-ar putea trezi cu mașina confiscată sau chiar...

Modificări la Codul Rutier: Situația în care șoferii s-ar putea trezi cu mașina confiscată sau chiar vândută de stat