Antena Meniu Search
x

Video Profesorii agresivi şi cei care fac meditaţii cu elevii de la clasă şi-ar putea pierde locul de muncă. "Dacă îi mai scoatem și pe ăștia cu probleme, cine mai predă"

Sancţiuni mai aspre pentru profesorii care abuzează copiii fizic sau emoţional. Potrivit proiectului legilor Educaţiei, ar urma să fie excluşi din învăţământ pentru 10 ani. Acelaşi document interzice dascălilor să dea meditaţii propriilor elevi. Sancţiunile pornesc de la avertisment şi merg până la desfacerea contractului de muncă. 

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 08:29

Vezi și

La mijlocul lunii ianuarie, un copil de 7 ani dintr-un sat din Vaslui a fost bătut la școală de propriul învățător. Părinții nu au depus plângere la poliție dar Inspectoratul școlar a deschis o anchetă. Tot luna trecută, o mamă din Suceava reclama că fetiţa ei de 7 ani, înscrisă în clasa pregătitoare, ar fi fost lovită în timpul orelor. Se întâmplă tot mai des iar pentru astfel de cazuri, Ministerul Educației cere sancțiuni mai dure: desfacerea contractului de muncă și interzicerea dreptului de a mai sta la catedră timp de 10 ani. 

Elevă: Ar trebui scos de la catedră pentru că nu este un comportament normal pe care să îl aibă cu elevii.

Elev: Mi se pare chiar o pauză bună, aș sugera să nu se mai întoarcă deloc. Adică dacă a făcut o dată o greșeală nu știu dacă ar mai putea corija această greșeală.

O măsură care nu este însă pe placul federațiilor din invățământ. 

Ministerul Educaţiei vrea să pedepsească profesorii agresivi

Eugen Ilea, Federaţia Părinţilor: Am avut foarte puţine cadre didactice cărora li s a desfăcut contractul de muncă pe partea de, să zicem, situaţii agravante, şi dau un exemplu al acelui profesor care a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre elevele sale. 

O altă modificare privește cercetările disciplinare. Ligia Deca ar vrea ca dascălii care fac obiectul unor verificări să nu mai predea pe durata anchetei interne. În plus, abaterile ar trebui constatate de specialişti psihopedagogi. 

Miruna Croitorul, președinte Consiliul Elevilor: Vor fi foarte rare cazurile în care se va ajunge la ele pentru că cu toate că vor exista cazuri de violență, vor fi ascunse tocmai pentru a nu denigra imaginea unui colegiu sau a profesorului respectiv. 

Femeie: În primul rând avem probleme cu lipsa profesorilor în general, dacă îi mai scoatem și pe ăștia care au o problemă cine mai vine, cine ne mai predă. 

Bărbat: Cred că pentru prima situaţie ar fi o atenţionare, un mic avertisment şi în continuare dacă nu se potolesc treburile atunci să se ia masuri mai complicate. 

Potrivit proiectului, profesorii nu ar mai avea voie nici să facă meditaţii cu proprii elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Profesorii agresivi şi cei care fac meditaţii cu elevii de la clasă şi-ar putea pierde locul de muncă. "Dacă îi mai scoatem și pe ăștia cu probleme, cine mai predă"