Antena Meniu Search
x

Noul program al funeraliilor Regelui Mihai: o înmormântare după modelul celei a Regelui Carol I

Casa Regală anunţă modificări în programul funeraliilor Majestăţii Sale Regelui Mihai. Tradiţia va fi respectată întocmai, după regulile din 1914.

Vezi și

Casa Regală anunţă modificări în programul funeraliilor Majestăţii Sale Regelui Mihai. Tradiţia va fi respectată întocmai, după regulile din 1914, atunci când primul monarh al României, Carol Întâi a încetat din viaţă. Sicriul Majestăţii Sale va fi dus pe un afet de tun până la Patriarhie, apoi va fi transportat cu trenul regal la Curtea de Argeş. Mâine, la reşedinţa din Aubonne, cei care l-au iubit pe Regele Mihai sunt invitaţi să-şi prezinte un omagiu.

În 1914, românii erau martorii primelor funeralii regale din istorie. Sicriul cu trupul Regelui Carol 1 a fost aşezat pe un afet de tun cucerit la Plevna, tras de 6 cai de la Castelul Peleş până la Gara Sinaia. Aici, a fost urcat în trenul regal cu destinaţia Bucureşti. În Capitală, cortegiul s-a oprit la Palatul Regal, iar de aici, a plecat spre Curtea de Argeş, locul în care şi-au găsit odihna veşnică toţi monarhii României.

Cu o săptămână înainte de funeralii, Casa Regală a anunţat că şi trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va ajunge la Curtea de Argeş tot cu trenul regal.

Trenul Regal va pleca spre Curtea de Argeş la ora 14.30. Nu se ştie însă, ora înmormântării. În programul iniţail, era vorba despre 18:45.

În Elveția, porţile reşedinţei se vor deschide pentru cei care l-au iubit pe Regele Mihai. Urmează apoi ceremoniile publice care vor avea loc în Lausanne.

Trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va ajunge în ţară, miercuri, pe 13 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noul program al funeraliilor Regelui Mihai: o înmormântare după modelul celei a Regelui Carol I