Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima Masina 2018. Tinerii îşi pot cumpăra maşini noi cu credite de la stat

Tinerii îşi pot cumpăra maşini noi prin intermediul programului Prima Masina 2018, un program guvernamental asemănător programului Prima Casă.

de Redactia Observator

la 25.01.2018 , 16:47

Tinerii îşi pot cumpăra maşini noi prin intermediul programului Prima Masina 2018, un program guvernamental asemănător programului Prima Casă.

Guvernul a anunţat astăzi că plafonul programului Prima Masina 2018 se ridică la 10 milioane de lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Potrivit Ministerului Finanţelor,  în perioada 2015 - 2017, doar 323 de persoane au profitat de programul Prima masina, iar din cele 500 milioane lei alocate în aceşti trei ani, doar 5,67 milioane au fost cheltuite.

Pe acelaşi subiect

Tinerii de până în 35 de ani, interesaţi de programul Prima Masina 2018, trebuie să îndeplinească mai multe criterii.

Programul Prima Masina 2018 are un buget de 10 milioane de lei

Acte necesare pentru programul Prima Masina 2018

Pentru a obţine un credit auto garantat de stat, doritorii trebuie să obţină următoarele documente:

  • documentul de identitate a beneficiarului, precum şi documentele de identitate ale codebitorului/codebitorilor garant/ţi, după caz
  • factura proforma emisă de către persoana juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor. Factura proforma emisă de vânzător va conţine în mod obligatoriu menţiuni referitoare faptul că autoturismul care se achiziţionează în cadrul programului este nou şi se încadrează în cerinţele minime ale standardului EURO 5
  • ultimul certificat anual de atestare fiscală emis de organul fiscal competent, aflat în termenul de valabilitate la data depunerii solicitării de garantare, din care să rezulte că beneficiarul nu are restanţe la plata sumelor datorate bugetului general consolidat. În cazul în care beneficiarul înregistrează datorii, certificatul este însoţite de copie certificată pentru conformitatea cu originalul a documentelor justificative, prin care aceste debite au fost achitate.
  • declaraţia beneficiarului pe propria răspundere că a deţinut un autoturism nou, la momentul solicitării creditului garantat.
  • declaraţia beneficiarului pe propria răspundere privind achiziţionarea unui autoturism nou, cu norma de poluare euro 5, cel puţin, şi cu un preţ de maximum 50.000 de lei, fără TVA.
  • rezultatul consultării Biroului de Credite, din care să rezulte respectiv faptul că la data solicitării creditului, beneficiarul nu înregistrează restanțe la alte credite bancare, emis cu cel mult 10 zile înainte de data transmiterii solicitării de garantare.

Dobânda creditului garantat de stat este ROBOR la şase luni plus cel mult 3%, cu toate comisioanele incluse.

Împrumutul se acordă pentru cel mult şapte ani.

Avansul este de cel puţin 5% pentru tineri şi 10% pentru persoanele de peste 35 de ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Prima Masina 2018. Tinerii îşi pot cumpăra maşini noi cu credite de la stat