Antena Meniu Search
x

Video Rabla 2021 prinde viteză din aprilie. Anul acesta, românii care vor mașini hibrid primesc un ecobonus de 3.000 de lei

Rabla 2021 prinde viteză la final de aprilie cu programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Ministerul Mediului propune dublarea bugetului pentru maşini pur electrice. Şi bugetul pentru rabla Clasic va creşte simţitor în acest an. La fel şi primele de casare.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 23.03.2021, 20:27

Vezi și

Tanczos Barna, ministrul Mediului: ”Anul acesta vom modifica prima de casare din program și o s-o majoram de la 6.500 lei la 7500 lei”.

Şi eco-bonusurile vor fi mai mari în acest an. Cine vrea maşină hibrid clasică primeşte un ecobonus de 3.000 de lei. Aşa că suma maximă primită de un cumpărător poate ajunge la 10.500 de lei, adică 2.250 de euro, dacă se cumulează prima de casare cu ecobonusul.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: ”În cazul ecobonusului gpl (...) se majoreaza de la 1000 de lei la 1500 lei”.

Iar cumpărătorii abia aşteaptă.

Buget dublu pentru Programul Rabla Plus 2021

În total, 60 de mii de maşini ar urma să fie achiziţionate prin programul Rabla Clasic. Bugetul propus ar urma să crească cu 10%, până la 440 de milioane de lei. Pentru Rabla Plus ministerul propune dublarea bugetului până la 400 de milioane de lei. Ar urma să fie 10 mii de beneficari. Prima rămâne neschimbată.

Ambele programe guvernamentale vor demara în ultima săptămână din aprilie.

Alex Seremet, reprezentant companie auto: ”Este foarte așteptat, în primul rând pentru ca are o valoare foarte mare și vedem ca nu se fac achiziții de mașini electrice fără programul acesta”.

Pot accesa programul atât persoanele fizice cât şi cele juridice. În cazul persoanelor fizice, condiţia este ca masina la care se renunţă să fie mai veche de 8 ani.

În momentul de faţă, în România avem în jur de 900 de puncte de încărcare. Insuficiente, spun experţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Rabla 2021 prinde viteză din aprilie. Anul acesta, românii care vor mașini hibrid primesc un ecobonus de 3.000 de lei