Antena Meniu Search
x

Video Proiect: Operatorii de la 112 ar putea primi şi apeluri video de la cei care au nevoie de ajutor

Conversațiile pe care le purtăm cu operatorii 112 - atunci când avem nevoie de ajutor - s-ar putea schimba radical. Apelul video ar putea lua locul explicațiilor lungi la telefon. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 01.04.2024, 14:49

Vezi și

Vorbim de un proiect care ar schimba complet modul în care sunt gestionate apelurile la 112, apel video, chat, localizare exactă, trimitere de fişiere sau apelare automată de la maşini sunt doar câteva propuneri. 

Operatorii de la 112 ar putea primi şi apeluri video de la cei care au nevoie de ajutor

Apelul video ar putea lua locul explicaţiilor lungi la telefon. În cazul unui incendiu, apelantul poate arăta cu exactitate ce se întâmplă la faţa locului, iar operatorul va şti câte echipaje de salvare trebuie să trimită. Şi localizarea va fi mai precisă, în cazul în care apelentul nu poate descrie locul în care se află.

De asemenea, proiectul prevede posibilitatea implementării apelurilor I-call, mai exact în cazul unui accident rutier, în cazul în care maşina are tehnologia necesară va putea apela la 112 automat, iar operatorul va putea să oprească motorul autoturismului, să deschidă portierele sau să pornească claxonul. Toate aceste propuneri fac parte dintr-un proiect ANCOM, iar oficialii speră ca primele astfel de apeluri să fie implementate la începutul anului viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Proiect: Operatorii de la 112 ar putea primi şi apeluri video de la cei care au nevoie de ajutor