Antena Meniu Search
x

Galerie foto Proiectil exploziv în stare perfectă de funcţionare, care datează din Al Doilea Război Mondial, găsit în pădurea Adâncata din Suceava

Grupa Pirotehnică a ISU "Bucovina" Suceava a intervenit, joi, în pădurea Adâncata, pentru preluarea unui proiectil în stare perfectă de funcţionare, în vederea detonării controlate a acestuia.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 18:59

Potrivit ISU Suceava, ca urmare a bunei colaborări dintre inspectorat şi membrii Asociaţiei detectoriştilor din judeţ, posesori autorizaţi de detectoare de metale, unul dintre aceştia a anunţat, prin 112, că a găsit un element de muniţie pe raza pădurii Adâncata.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat un proiectil exploziv de calibrul 85 mm, provenind din cel de-al doilea război mondial, în perfectă stare de funcţionare, fiind echipat cu focos şi încărcătură explozivă,r elatează Agerpres.

Proiectilul va fi distrus într-un poligon autorizat

Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată provizoriu, până la distrugerea ei într-un poligon autorizat.

Pe acelaşi subiect

Pirotehniştii ISU Suceava reamintesc populaţiei că în cazul în care se descoperă muniţii rămase neexplodate, sunt interzise atingerea acestora cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă, introducerea în foc, demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora, jocul cu elementele de muniţie neexplodate, ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Proiectil exploziv în stare perfectă de funcţionare, care datează din Al Doilea Război Mondial, găsit în pădurea Adâncata din Suceava