Antena Meniu Search
x

10 august, ziua protestelor. Mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, cu steaguri și pancarte

Este protest în Capitală la această oră. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei, la un an de la mitingul diasporei. Cer pedepsirea celor care au făcut sute de victime, în cele mai grave confruntări din ultimele două decenii.

de Redactia Observator

la 10.08.2019, 20:35

Vezi și

Este protest în Capitală la această oră. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei, la un an de la mitingul diasporei. Cer pedepsirea celor care au făcut sute de victime, în cele mai grave confruntări din ultimele două decenii. Sunt însă şi alte nemulţumiri care i-au adus pe români înapoi în stradă. De la ineficienţa anchetatorilor, în cazul Caracal, până la lipsa autostrăzilor.

10 august. Două proteste în oglindă. Două zile în care România a devenit scena manifestaţiilor.

Anul trecut, protestul diasporei, încheiat cu intervenţia în forţă a Jandarmeriei, lăsa în urmă peste 700 de răniţi, din ambele tabere. Anul acesta, mii de români cer ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

Astăzi, primii protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jur de ora 14. Întreaga după-amiază, mulţimea a continuat să se strângă în faţa Guvernului. Oamenii au venit înarmaţi cu pancarte şi steaguri.

Anul trecut, din mijlocul lor zburau pietre şi sticle. Acum, autorităţile au organizat filtre de securitate şi au controlat toate bagajele. Jandarmii au făcut apel la calm, la fix un an de la scenele violente din piaţa victoriei.

După un an, şefii din Jandarmerie care au dat ordinul ca gazele să fie aruncate în mulţimea de zeci de mii de oameni sunt judecaţi în libertate. La fel şi bărbaţii care au lovit o femeie jandarm.

Pentru găsirea şi pedepsirea vinovaţilor, grupuri de români din toată ţara şi-au dat întâlnire în faţa Guvernului. În drumul spre Capitală, mulţi s-au arătat revoltaţi şi de reacţia autorităţilor în cazul crimelor din Caracal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 10 august, ziua protestelor. Mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, cu steaguri și pancarte