Antena Meniu Search
x

Video Protest al angajaţilor de la Protecţia Copilului din Alba. Oamenii vor salarii mai mari, la nivelul colegilor din alte judeţe

Continuă seria protestelor în ţară, de această dată, în judeţul Alba. Zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. Vor majorări salariale, dar şi egalizarea veniturilor cu cele ale colegilor din alte judeţe ale ţarii.

de Dorin Gâldău

la 21.02.2024, 08:19

Vezi și

"Vrem egalizare, nu discriminare! Vrem egalizare, nu discriminare!". Au fost doar câteva dintre sloganurile pe care angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba le-au strigat încă de la primele ore ale dimineții, în faţa Consiliului Judeţean. "În momentul de faţă, există decalaje nejustificate, începând de la 30%, până la 60% între salarizarea unui muncitor sau a unui şofer din cadrul DGASPC Alba, comparativ cu salariile care se plătesc în cadrul Consiliului Judeţean", a declarat Lucian Puiu, preşedinte de sindicat.

Angajaţii nu exclud şi o grevă generală

Înarmaţi cu fluiere şi pancarte, oamenii au vrut să se facă auziţi, pe motiv că există mari diferenţe salariale între ceilalţi angajaţi din ţară, acolo unde veniturile colegilor ar porni de la zece mii de lei. "În judeţul Cluj salarizarea unei persoane de execuţie, a unui funcţionar public de execuţie începe de la undeva la 12.000 de lei", a declarat Lucian Puiu, preşedinte de sindicat.

Nu sunt singurele nemulţumiri care i-au scos în stradă pe protestatarii din judeţul Alba. "Celelalte două revendicări sunt legate de negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate şi începerea negocierilor pentru un acord pentru funcţionarii publici din cadrul DGASPC Alba", a declarat Lucian Puiu, preşedinte de sindicat. Angajaţii DGASPC Alba spun că au făcut mai multe solicitări către Consiliul Judeţean, însă până în acest moment nu au primit niciun răspuns. Astăzi, salariaţii din asistenţă socială vor continua seria protestelor, însă nu exclud nici o posibilă grevă generală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Protest al angajaţilor de la Protecţia Copilului din Alba. Oamenii vor salarii mai mari, la nivelul colegilor din alte judeţe