Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto Protest al ONG-urilor austriece într-un magazin Ikea din centrul Vienei: "Atenţie! Poate conţine urme de lemn de la păduri seculare din România"

O serie de ONG-uri din Austria au organizat un protest la unul dintre magazinele Ikea din Viena. Protestatarii au cerut să fie oprit "masacrul din pădurile seculare din România".

De Redactia Observator la 15.11.2021, 10:32

ONG-urile Agent Green, Extinction Rebellion și Lieferkettengesetz s-au unit pentru a protesta faţă de tăierile de lemn din pădurile din România. Protestatarii au lipit pe produsele din magazin etichete cu mesajul "Atenţie! Poate conţine urme de lemn de la păduri seculare din România".

Reacţia ONG-urilor

"Modul grotesc în care IKEA se preface că este sustenabilă prin noul său magazin din Viena este exemplul perfect care ilustrează cum corporațiile multinaționale încearcă să își acopere crimele din lanțul de producție prin spălarea imaginii. Sursa ilegală a lemnului a fost documentată în repetată rânduri, cu exemple clare din Siberia, Ucraina și România. Vremea etichetelor proprii ale corporațiilor este la apus. Este nevoie de o lege nouă care să arate proveniența tuturor materialelor și care să îi facă responsabili personal legal pe șefii companiilor și consiliul director dacă pun pe piață produse care au abuzat natura și lucrătorii. Practic, dacă această lege ar fi deja în vigoare, atunci șeful IKEA din Austria ar plăti miliarde și ar face pușcărie pentru că vinde mobilă din lemn ilegal din România. În următorii ani ne vom concentra ca asta să devină lege", a declarat Veronica Bohrn Mena, purtător de cuvânt al Lieferkettengesetz - Austria.

Potrivit celor de la Agent Green, Ikea deţine aproximativ 50.000 de hectare de pădure în România, ceea ce transformă firma suedeză în cel mai mare proprietar privat de păduri din ţara noastră.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Protest al ONG-urilor austriece într-un magazin Ikea din centrul Vienei: "Atenţie! Poate conţine urme de lemn de la păduri seculare din România"