Antena Meniu Search
x

Video Proteste față de restricțiile din pandemie, în mai multe orașe din țară. La Constanța, manifestanții au încercat să incendieze măști, la Cluj se face sport în aer liber

Aproximativ 400 de persoane au participat, duminică, la un protest organizat în Constanța și îndreptat împotriva noilor restricţii impuse de Guvern. Oamenii strigă „libertate”, au cântat Imnul României și chiar au încercat să incendieze măștile de protecție.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.03.2021, 21:20

Vezi și

Manifestanții au cerut redeschiderea Horeca și au scandat ”libertate”. Mulți dintre protestatari nu purtau masca de protecție, ori nu o purtau corespunzător, să acopere nasul și gura.

Un protest similar, dar cu mai puțini participanți, a avut loc și la Timișoara. Oamenii au strigat „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”. Nici aici oamenii nu au purtat măștile, iar de la megafon li se spune că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale.

Aproximativ 100 de persoane au ieșit să protesteze duminică seară și în Cluj. Oamenii au făcut exerciții fizice și au spus că nu găsesc niciun sens în închiderea sălilor de sport.

Noile restricții anti-Covid impuse la nivel național

Potrivit Hotărârii nr. 20 din 25 martie 2021, care prevede modul în care se instituie noile restricții în cazul în care se depășesc anumite praguri ale ratei de incidență, în localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori se instituie carantina de noapte de la ora 20.00 și ține până la ora 5.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Totodată, magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori, carantina de noapte (de la ora 20.00 până la ora 5.00) se aplică pentru întreaga săptămână.

De asemenea, magazinele se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.

În Bucureşti rata de infectare a ajuns la 7,02 la mie

Prefectura Capitalei a transmis, duminică, faptul că au intrat în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de sâmbătă, atrăgând atenţia că în această seară intră în vigoare două măsuri noi: programul agenţilor economici se desfăşoară până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinţei este limitată, după ora 20.00.

Sâmbătă, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat o hotărâre privind măsurile restrictive care intră în vigoare, în Capitală, de duminică de la miezul nopţii. Astfel, circulaţia persoanelor este interzisă între orele 22.00-5.00 de luni până joi şi între 20.00-5.00, de vineri până duminică, iar operatorii economici pot funcţiona între 5.00 şi 21.00 în timpul săptămânii, respectiv 5.00-18.00, de vineri până duminică.

La mall-uri trebuie asigurată o suprafaţă de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană, iar accesul în pieţele agroalimentare şi în pieţele volante se va face fără a depăşi jumătate din capacitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Proteste față de restricțiile din pandemie, în mai multe orașe din țară. La Constanța, manifestanții au încercat să incendieze măști, la Cluj se face sport în aer liber