Antena Meniu Search
x

Protest în Piața Victoriei, după votul în Senat faţă de pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu

Câteva sute de persoane au protestat miercuri seara în Piața Victoriei față de pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu, care a fost votat în Senat.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 21:56

Protest în Piața Victoriei, după votul în Senat faţă de pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu - Facebook/Dragoş Pîslaru

Participanții au scandat „Hoții, hoții!” și au purtat pancarte pe care scria „2024 Tinerii votează partide noi” și cu numele senatorilor care au votat proiectul, scrie Mediafax.

Senatul a aprobat pragul de 250.000 de lei

Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis, „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au anunțat că vor susține propunerea Ministerului Justiției de stabilire a pragului la 9.000 de lei.

„Pentru dezbaterile din Camera Deputaților asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul penal, Ministerul Justiției va susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei”, susțin reprezentanții Ministerului Justiției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Protest în Piața Victoriei, după votul în Senat faţă de pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu