Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Protest la o şcoală din Braşov. Elev de 11 ani, lovit mortal de camion, din cauza drumului de coşmar: "Să nu se mai întâmple o tragedie"

Scandal în comuna Cristian din judeţul Braşov. Sute de părinţi sunt decişi să protesteze pentru a atrage atenția asupra pericolului în care se află copiii lor atunci când merg la școală. În zona instituţiei sunt curbe periculoase, fără vizibilitate, iar singura trecere de pietoni aflată în zonă este aproape ștearsă. Săptămâna trecută un copil de 11 ani a murit, după ce a fost lovit de un camion, în apropierea şcolii. 

de Claudiu Loghin

la 18.09.2024 , 07:46

Drumul către şcoală a devenit un coşmar pentru părinţi. Pericolul îi pândeşte pe cei mici la orice pas. "Îmi este frică să nu se mai întâmple o tragedie. 2019 A fost făcută prima solicitare, depusă. Din păcate am rămas la stadiu de promisiuni", declară Alexandru Iacob, părinte.

"Nu ai curajul sa-ţi laşi copiii la scoala. Trebuia razgandită sistematizarea circulaţiei în zona şcolilor", spune şi Gheorghe Morean, părinte. "Trebuie să ţinem cont că sunt copii. Nici ei nu sunt foarte atenţi, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm cele mai drastice măsuri, sa ne gândim la cele mai mari riscuri", explică Cristina Muscoiu, părinte.

"Întotdeauna siguranţa elevilor este pe primul loc. S-a vorbit pe această temă, ca au loc tot felul de activităţi în comun de prevenţie", declară Camelia Enache, director Şcoala Gimnazială Cristian.

Vezi și

Părinții spun că au început demersuri încă din 2019

Părinții spun că au început demersuri încă din 2019 pentru a atrage atenția autorităților asupra acestui pericol. "Există niste analize ale comisiei de circulaţie, sunt nişte demersuri ale părinţilor", spune Gicu Cojocaru, primar Cristian. 

Cu o săptămână în urmă, un copil de 11 ani a murit, pe drumul spre școală, lovit de camion, într-o curbă deosebit de periculoasă.  Până măsurile nu vor fi doar pe hârtie, părinții sunt deciși să iasă în stradă. Au inițiat și o petiție online, în care cer autorităților să ia de urgență măsuri. Petiția a adunat peste 700 de semnături.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Protest la o şcoală din Braşov. Elev de 11 ani, lovit mortal de camion, din cauza drumului de coşmar: "Să nu se mai întâmple o tragedie"