Antena Meniu Search
x

PROTEST pe stradă, după ce un polonez a fost UCIS de patru cetăţeni străini

Patru cetăţeni străini au fost reţinuţi după ce ar fi înjunghiat mortal un polonez de 21 de ani, în nord-estul Poloniei, informează AFP. Purtătorul de cuvânt al autorităţilor poloneze nu a anunţat încă naţionalitatea suspecţilor. 

Update Un tunisian în vârstă de 26 de ani a fost reținut de autoritățile poloneze pentru uciderea cetăţeanului polonez, în timpul unui incident produs duminică într-un bar din orașul Elk, în nord-estul țării, și care a declanșat tensiuni rasiale în jurul localului.

Tunisianul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca bucătar într-un bar cu specific oriental din Elk. El este suspectat că a înjunghiat mortal un tânăr polonez de 21 de ani, a declarat pentru presă procurorul Wojciech Piktel.

Alte trei persoane, printre care un algerian și un marocan, au fost de asemenea reținute de poliție.

'După un incident neclar în interiorul barului și care a declanșat totul, un bărbat a ieșit cu două sticle pe care nu le plătise. Proprietarul barului și bucătarul său l-au urmărit și au încercat să-i smulgă sticlele. Atunci s-a petrecut drama', a relatat procurorul.

Pe acelaşi subiect

Patru cetăţeni străini au fost reţinuţi după ce ar fi înjunghiat mortal un polonez de 21 de ani, în nord-estul Poloniei, informează AFP. Purtătorul de cuvânt al autorităţilor poloneze nu a anunţat încă naţionalitatea suspecţilor. 

Aceştia, orbiţi de furie, l-ar fi înjunghiat de mai multe ori pe tânărul de 21 de ani, care ar fi murit în urma rănilror extrem de grave pe care le-a suferit.

Sute de localnici din Elk au ieşit în stradă în semn de protest faţă de tragicul incident, unii având asupra lor pietre şi petarde.

Oamenii s-au adunat în faţa localului Prince Kebab, unde au spart geamuri şi au fistrus echipamente, după care au atacat poliţiştii care au intervenit pentru a-i calma.

"Am arestat 21 de persoane, pe cei mai agresivi dintre manifestanți. La fața locului au sosit întăriri. Situația e pe cale să reintre în normal", a spus Agata Kulikowska. Primarul orașului a lansat un apel la calm și a cerut ca memoria victimei să fie respectată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » PROTEST pe stradă, după ce un polonez a fost UCIS de patru cetăţeni străini