Antena Meniu Search
x

Angajații din HORECA au ieșit în stradă. Sute de oameni pe drumuri, patroni în pragul falimentului

Sute de angajaţi şi patronii acestora s-au unit într-un protest în mai multe oraşe din ţara. Spun că decizia este nedreaptă şi mii de oameni vor ajunge pe drumuri, iar patronii vorbesc deja despre faliment. Unde mai punem că toţi au facturi de plătit, copii de crescut şi nu mai au bani. Decizia de închidere a restaurantelor a fost o lovitură ameţitoare pentru toţi cei care activează în domeniul HORECA.

de Redactia Observator

la 08.10.2020, 11:23

Vezi și
  • Patronii de restaurante susțin că abia mai pot rezista, în aceste condiții
  • Restricțiile ar putea aduce industria HORECA în pragul falimentului
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Cu steagul României în mâini şi cu pancarte, peste 200 de angajaţi şi patroni s-au strâns în faţa Guvernului. Cristian are 35 de ani şi lucrează ca bucătar într-un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei. De şase luni a rămas fără un loc de muncă.

Saban Cristian, angajat: Umblu cu CV în fiecare zi să mă angajez ca bucătar, nu se poate că este închis că e pandemie.

Patronii sunt nemulţumiţi de faptul că decizia a fost luată fără a fi consultaţi. Cristian are o cafenea şi nu are terasă. E nevoit să închidă din nou.

Cătălin Berenghi, patron cafenea: Am angajată care are copil, din ce să-l hrănească copilul ăla? Când îţi vin cei 980 de lei după patru luni de zile? Ce să plăteşti? Gazul, curentul, întreţinerea, nu-ţi ajunge pur şi simplu de nimic.

La protest, au venit şi reprezentanţi din domeniul cultural. Bogdan e solist vocal, dar şi actor. Mai are contract de muncă două luni de zile, apoi nu ştie ce se va întâmpla.

Bogdan Lupea, solist vocal: O să ne apucăm să ne angajăm la taximetrie. Eu mi-am luat licenţa, dar cât o să pot să muncesc? Sunt artist totuşi. Fac muzică de la 4 ani. Doar asta ştiu să fac momentan.

Peste 40 de patroni şi angajaţi au protestat în stradă şi la Galaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mitriţa Dumitrescu, angajat: Ce să facem? Stăm acasă. Altceva ce putem face dacă nu ne putem angaja nicăieri.

Protestul s-a încheiat la Galaţi cu o serie de claxoane pe străzile oraşului. Oricum, închiderea localurilor aduce în pragul falimentului industria HORECA. Decizia urmează să fie revizuită peste o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Angajații din HORECA au ieșit în stradă. Sute de oameni pe drumuri, patroni în pragul falimentului