Antena Meniu Search
x

Video Prototip de armă cu laser, testat de armata americană: "E foarte puternic, în câteva secunde s-a terminat"

Armata SUA va începe să testeze o armă laser pentru apărarea aeriană, în această lună. Laserul de mare putere va fi atașat la un vehicul Stryker A1 pentru a localiza, bloca, urmări și distruge amenințările aeriene. Tot procesul durează câteva secunde.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.05.2021, 17:34

Prototipul laserului, montat pentru testare pe un vehicul Stryker
Un prototip de armă cu laser, Multi-Mission High Energy Laser (MMHL), este testat de armata americană - US Army

Armă cu laser, foarte puternică, testată de armata SUA

Oficialii armatei americane au declarat că vor să utilizeze patru sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune pentru manevrarea energiei direcționate până anul viitor, pentru a proteja împotriva dronelor inamice, scrie The Defence Post.

"Acum douăzeci și trei de luni, aceasta a fost doar o idee", a declarat pentru Stars and Stripes vicepreședintele statului major al armatei, generalul Joseph Martin. "Este foarte promițător. Este foarte puternic. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem în ceea ce privește testarea și este pe cale să treacă printr-o luptă pentru a vedea cum funcționează".

Martin a explicat că a asistat la modul în care teroriștii Statului Islamic au folosit atacuri aeriene fără pilot în mod eficient împotriva irakienilor. "Așa că a trebuit să venim cu câteva soluții. Și am făcut-o", a declarat el.

O gamă largă de capacități defensive

Mai mulți oficiali ai contractorului de apărare Kord Technologies au explicat că arma cu laser poate detecta și distruge o dronă inamică la o distanţă de opt kilometri.

"Avem un sistem de achiziție de ținte care poate detecta și bloca și apoi lovi o rundă de mortar în mișcare, o rachetă de croazieră în mișcare, un sistem aerian fără pilot și alte aeronave...Este de o putere incredibilă. Acesta este tipul de armă pe care trebuie să-l avem și demonstrează capacitatea noastră de a răspunde lumii din jurul nostru prin tehnologie", a spus Martin.

În ianuarie, Marina SUA a declarat că va lansa sistemul HELIOS bazat pe laser, capabil să contracareze drone și bărci de atac rapid.

"Finalizarea acestor repere critice semnificative pentru echipa HELIOS și pentru Marina SUA ne aduce mult mai aproape de livrarea sistemului către Marină și de a oferi Flotei capacitatea de a contracara amenințările aeriene fără pilot și bărcile de atac rapid de astăzi", a declarat Hamid Salim, oficial al Lockheed Martin.

Forțele aeriene americane au anunțat, de asemenea, că au testat anul trecut un sistem de arme laser cu contra-dronă construit de Raytheon. Testul în două etape a început cu o evaluare generală pentru a verifica eficacitatea armei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Prototip de armă cu laser, testat de armata americană: "E foarte puternic, în câteva secunde s-a terminat"