Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin dezminte că Rusia ar intenționa să bombardeze poziții ale Statului Islamic

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat joi, că nu a văzut niciun document care să ateste că șeful statului ar intenționa să folosesacă forâe armate în Siria

de Redactia Observator

la 24.09.2015 , 14:49

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat joi, într-o conferință de presă, că nu a văzut niciun document care să ateste că șeful statului ar intenționa să solicite Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus) autorizarea utilizării forțelor armatei ruse în Siria, împotriva pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic, relatează Interfax și RIA Novosti.

"Nu știu nimic, nu am văzut niciun document în acest sens. Nu îmi pot explica de unde poate să provină această informație", a afirmat Peskov, întrebat de jurnaliști asupra veridicității informațiilor vehiculate în ultimele zile potrivit cărora Kremlinul ar intenționa să ceară Consiliului Federației permisiunea trimiterii unui contingent militar rus în Siria.

'În prezent, există o mulțime de speculații în diferite mass-media. Marea majoritate a acestor speculații nu are nimic de a face cu realitatea', a spus Peskov, adăugând că nu va comenta fiecare dintre aceste informații, întrucât, în opinia sa, 'ar fi o prostie' și 'contraproductiv'.

Articolul continuă după reclamă

Agenția de presă Bloomberg, citând surse proprii, a relatat anterior că președintele rus Vladimir Putin se pregătește de lovituri aeriene unilaterale asupra pozițiilor Statului Islamic în Siria în cazul în care SUA vor respinge propunerea sa privind o acțiune coordonată împotriva jihadiștilor.

În acest scop, Kremlinul ar fi pregătit un proiect de solicitare către Consiliul Federației pentru a cere permisiunea trimiterii a circa 2.000 de consilieri militari în Siria. Camera superioară a parlamentului rus a negat joi că ar fi primit o astfel de solicitare, potrivit RIA Novosti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin dezminte că Rusia ar intenționa să bombardeze poziții ale Statului Islamic