Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Racla Sfintei Parascheva a fost repusă în catedrală. Inima credinţei a bătut 8 zile în Iaşi: record de oameni în ziua Hramului

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă aseară în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, abia după ce rândul pelerinilor s-a redus considerabil. Slujba a fost ţinută de un sobor de preoţi şi diaconi, alături de mii de credincioşi care au rămas în curtea catedralei pentru a se închina. 

de Clara Mihociu

la 16.10.2024 , 08:32

Puhoaie de creştini din ţară şi de peste hotare s-au adunat în aceste zile de pelerinaj pentru a o cinsti pe ocrotitoarea Moldovei. Aseară, mii de credincioşi au rămas la rând, chiar şi după ce racla cu sfintele moaşte a fost repusă în catedrală.

Anul acesta, pelerinii s-au putut închina şi la moaştele Sfântului Pantelimon, aduse de la o mănăstire de pe Muntele Athos. "Poporul român care se deosebeşte prin evlavia sa, prin buna-cuviinţă, şi s-a văzut acest lucru în mod deosebit în aceste zile, a primit aşa cum era firesc, cu multă credinţă, pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon", ne-a spus un călugăr grec.

Record în ziua Hramului

Vezi și

Au fost zile şi nopţi de rugăciune. Pentru o săptămână, inima credinţei a bătut în capitala Moldovei. 

În cele opt zile de pelerinaj, aproximativ 265 de mii de pelerini au trecut prin acest culoar pentru a se închina la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva. Cel mai mare timp de aşteptare a ajuns la 21 de ore, iar orele lungi de la rând s-au vazut şi în cazurile medicale. Au fost peste 600. Sute de forțe de ordine, cadre medicale şi voluntari au fost mobilizaţi la Iaşi, pentru sărbătoare. Iar 300 de preoţi le-au adus oamenilor alinare. 

Chiar dacă anul trecut, numărul de pelerini a fost mult mai mare, anul acesta, recordul a fost bătut în ziua Hramului, când doar la slujbă au participat 35 de mii de persoane.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Evenimente » Racla Sfintei Parascheva a fost repusă în catedrală. Inima credinţei a bătut 8 zile în Iaşi: record de oameni în ziua Hramului