Antena Meniu Search
x

A murit fiul fostului mare baschetbalist Marcel Ţenter. Familia tânărului de 25 de ani a decis să-i doneze organele

Radu Țenter, fiul fostului antrenor al naționalei de baschet Marcel Țenter, a murit noaptea trecută, după ce mai multe zile s-a aflat în moarte clinică, în urma unui accident de circulație. Familia băiatului de 25 de ani a decis să-i doneze organele.

de Redactia Observator

la 07.03.2019, 15:06

Radu Țenter, fiul fostului antrenor al naționalei de baschet Marcel Țenter, a murit noaptea trecută, după ce mai multe zile s-a aflat în moarte clinică, în urma unui accident de circulație. Familia băiatului de 25 de ani a decis să-i doneze organele.

Radu, fiul antrenorului Marcel Ţenter, a ajuns de urgenţă, duminică seară, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca.

Băiatul de 25 de ani a traversat neregulamentar strada, moment în care a fost lovit în plin de un autoturism. S-a întâmplat pe Calea Moților, în jurul orei 18.

După trei zile în care familia acestuia a sperat într-o minune, medicii s-au declarat învinși și au pronunțat decesul tânărului de 25 de ani.

Radu Țenter, fiul în vârstă de 25 de ani al fostului mare baschetbalist Marcel Țenter, a murit noaptea trecută, după ce, de câteva zile era în moarte cerebrală  Citeşte întreaga ştire: Radu Țenter a murit. Familia a decis ca organele acestuia să fie donate pacienților în nevoie

Radu Ţenter salvează vieţi după moarte

Familia lui Radu Țenter a decis să facă un gest nobil, fiind de acord ca medicii să-i preleveze unele organe. Astfel, rinichii tânărului vor fi recoltați pentru a salva alte vieți, care se află pe listele de așteptare.

Potențialii primitori vor fi supuşi unor analize amănunţite la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Peste 100 de suporteri ai Universității Cluj au venit în toiul nopții la Secția de Neurochirurgie pentru a-și lua rămas bun de la Radu Țenter, scrie monitorulcj.ro.

Tatăl lui Radu, Marcel Țenter, fost antrenor al naționalei de baschet masculin, are o legătură strânsă cu institutul de la Cluj.

În 2017, a suportat aici un transplant de rinichi și a fost ultimul pacient al medicului Lucan, însă după un an, organismul său a respins rinichiul. 

În urmă cu trei ani, Radu ar fi încercat sa îi doneze un rinichi tatălui său însă erau incompatibili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A murit fiul fostului mare baschetbalist Marcel Ţenter. Familia tânărului de 25 de ani a decis să-i doneze organele