Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre ar putea fi extrădat în Madagascar: 'Procedura a fost nelegală'

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, ar putea fi trimis înapoi în Madagascar, după ce autorităţile au stabilit că procedura de extrădare în România a fost nelegală.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 23.01.2020, 11:40

Vezi și

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, ar putea fi trimis înapoi în Madagascar, după ce autorităţile au stabilit că procedura de extrădare în România a fost nelegală.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au cerut acordul autorităţilor din Madagascar pentru ca Radu Mazăre să poată fi cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu.

Ministerul de Justiţie din Madagascar a răspuns cererii ÎCCJ şi au arătat că Radu Mazăre ar trebui trimis înapoi din cauza faptului că procedura de extrădare în România, din luna mai 2019, a fost nelegală.

Astăzi, judecătorii ÎCCJ analizează contestaţia în anulare înaintată de avocaţii fostului primar al Constanţei în cazul condamnării definitive la nouă ani de închisoare.

Pe acelaşi subiect

Astfel, Radu Mazăre a fost adus în faţa instanţei.

"Sigur că numele meu e controversat, notoriu. Am făcut şi greşeli, am fost mândur, m-am fălit, dar am vrut să fac doar lucruri bune şi credeţi-mă că îi ajut pe cei mulţi. Această procedură de extrădare, rapiditatea ei, s-a datorat notorietăţii mele, pentru a fi adus rapid înainte de alegeri.

Nu am mai văzut un cetăţean român pentru care Ministerul Justiţiei să lucreze în weekend, pentru care s-a cerut extrădarea într-o zi. M-am gândit îndelung acolo fiindcă s-au făcut presiuni zilnice de reprezentanţii Interpol pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar şi să vin în România.

Am cerut să fiu prezentat la judecător. A fost groaznic. Am fost împachetat şi trimis aşa, fără să ajung la judecător. Nu critic sentinţa de fond, acum sunt alte căi de a acţiona. A început ca o procedură de extrădare legală şi s-a finalizat printr-o procedură frauduloasă. A fost eludată această instanţă, iar scopul este evident", a declarat Radu Mazăre în faţa judecătorilor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a rămas în pronunţare în legătură cu cererea lui Mazăre de contestaţie în anulare.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru retrocedări de terenuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Radu Mazăre ar putea fi extrădat în Madagascar: 'Procedura a fost nelegală'