Antena Meniu Search
x

Radu Stroe: "Vina aparţine exclusiv altor instituţii, nu Ministerului de Interne!"

Radu Stroe si-a anuntat oficial demisia, în cadrul unei declaraţii de presă sustinute la ora 15:00.

Vezi și

Declaratie presa, Radu Stroe

"Am decis să-mi depun demisia de onoare", a spus Radu Stroe.

Fostul ministru de Interne a continuat:

"Salvatorii de meserie nu trebuie sa patimeasca din cauza decidentilor politici. Ei sunt cei care au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor.

Vina aparţine exclusiv altor instituţii , şi nu Ministerului de Interne.

Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică."

Declarația lui Radu Stroe a fost urmată de cea a premierului Victor Ponta, care a afirmat că până la 1 februarie îi va găsi un înlocuitor. Până atunci însă, vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la Ministerul de Interne.

"Am vorbit cu preşedintele ţării şi i-am făcut propunerea ca, pe o perioadă de interimat, vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Ministerului de Interne. De asemenea, am discutat cu copreşedintele USL, Crin Antonescu, şi cel mai probabil în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru numirea unui nou ministru de Interne", a spus Ponta.

La nivelul conducerii PNL, o serie de vicepreşedinţi sau lideri de filiale au fost în favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, să-i fie solicitată demisia din această funcţie ca urmare a modului în care a fost gestionată intervenţia în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

"Ar trebui să plece, dar nu e singurul vinovat. Cei doi nu ar fi murit dacă se intervenea la timp. Nu Chiper (secretar de stat în MAI - n.r.) trebuia să fie la cârmă, ci Stroe. Asta e o glumă că l-au demis pe Chiper", a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru MEDIAFAX

Demisia ministrului de Interne vine în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta.

sursa: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Radu Stroe: "Vina aparţine exclusiv altor instituţii, nu Ministerului de Interne!"