Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Raed Arafat revine cu un nou mesaj despre un cutremur devastator în România. Şeful DSU, pe Facebook: "Nu putem sta liniştiţi"

Raed Arafat transmite că nivelul de pregătire al autorităţile în cazul unui cutremur devastator a crescut mult, "însă nu atât de mult încât să stăm liniştiţi".

de Redactia Observator

la 05.03.2018 , 13:20

Raed Arafat revine cu un nou mesaj despre un cutremur devastator în România. Şeful DSU, pe Facebook: "Nu putem sta liniştiţi" - Hepta

Raed Arafat le transmite românilor că nivelul de pregătire al autorităţile în cazul unui cutremur devastator a crescut mult în ultimii ani, "însă nu atât de mult încât să fim mulţumiţi şi să stăm liniştiţi".

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook, că, pentru a fi cât mai bine pregătiţi în faţa unui cutremur major este nevoie de o componentă puternică de prevenire.

"Întrebarea cea mai frecventă care ni se adresează rămâne: Suntem realmente pregătiţi pentru a face faţă unui cutremur major în viitor?

Articolul continuă după reclamă

Raspunsul este unul evident: Cu siguranta in ultimii ani nivelul nostru de pregatire a crescut insa nu atat de mult incat sa fim multumiti si sa stam linistiti.

Pregatirea este un proces continuu care nu se termina niciodata. Dotarea realizata in ultimii ani si proiectele ce urmeaza a fi realizate in cursul anilor 2018 - 2020 ne vor ridica si mai mult nivelul de pregatire insa tot nu vom putea afirma ca este suficient si putem sta linistiti, pentru ca vor fi intotdeauna masuri noi de luat si proiecte noi de implementat. 

Pentru a fi cat mai bine pregatiti sa facem fata unui cutremur major este nevoie de o componenta puternica de prevenire, iar aceasta componenta este una foarte costisitoare la prima vedere. Important este insa sa constientizam ca lipsa prevenirii va fi mult mai costisitoare din punct de vedere economic, social dar mai ales din punct de vedere al vietilor omenesti!", scrie Raed Arafat pe pagina de Facebook.

"Cu cat intarziem in gasirea unor solutii concrete pentru a rezolva aceasta problema in toate orasele expuse la riscul seismic, cu atat impactul unui cutremur va fi mai devastator. Problema este ca durata implementarii unor masuri preventive serioase este foarte mare. Vor trece ani de zile din momentul in care luam in serios acest aspect si pana la atingerea unui nivel real de siguranta si rezilienta, care sa asigure reducerea semnificativa a impactului devastator pe care il poate avea un cutremur major", avertizează şeful DSU.

Ieri, profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat că viitorul mare cutremur va fi în Vrancea, la mare adâncime şi va avea 7,7 pe scara Richter.

Mărmureanu spune că unda de şoc a viitorului mare cutremur ar putea provoca daune mai mari în est decât în Capitală.

Citeşte declaraţiile lui Mărmureanu AICI

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Raed Arafat revine cu un nou mesaj despre un cutremur devastator în România. Şeful DSU, pe Facebook: "Nu putem sta liniştiţi"