Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre scăderea ratei de infectare în Bucureşti. În ce condiţii se pot deschide restaurantele în interior

Raed Arafat a vorbit despre scăderea ratei de infectare în Bucureşti, dar şi în ce condiţii restaurantele se pot deschide la interior.

de Monica Palade

la 30.04.2021, 22:57

Raed Arafat, despre scăderea ratei de infectare în Bucureşti. În ce condiţii se pot deschide restaurantele în interior - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

„Dacă scădem sub 3,5 la mie, atunci nu mai avem măsurile de weekend. Rămân măsurile generale de ora 10 seara. Bineînțeles, mai e un impact când coborâm sub 3 la mie - restaurantele pot să deschidă în interior cu capacitatea de 30%”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Pentru asta, şeful DSU susţine că nu mai trebuie o decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ci va fi doar o constatare. „În momentul în care a scăzut sub 3 la mie se intră în scenariul de sub 3 la mie. Este o constatare, o decizie luată pe constatarea făcută”, a adaugat Arafat.

Rata în Bucureşti, 2.9 la mia de locuitori

Datele oficiale arată că vineri, rata de infectare în București este 2,9 la mia de locuitori și ne putem aștepta la noi ridicări de restricții. Rata de incidența cumulată calculată la 14 zile a ajuns luni, în București, la 2,98 la mie.În momentul în care rata scade sub trei la mia de locuitori, vom putea merge la restaurant şi în interior, dar şi la cinema sau alte spectacole.

Conform surselor Observator, restricțiile nu se vor ridica imediat, ci, cel mai probabil, de luni. Prefectul Capitalei Alin Stoica ne-a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență ar putea avea loc duminică, pentru a decide relaxarea restricţiilor, în cazul în care rata de infectare se menţine pe trendul descendent şi sub 3 la mia de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, despre scăderea ratei de infectare în Bucureşti. În ce condiţii se pot deschide restaurantele în interior