Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre efectele deciziei CCR: Pacient COVID-19 cu simptome, externat deși a fost ventilat mecanic

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că un pacient infectat cu noul coronavirus, care a avut nevoie de oxigen și ventilare mecanică, a luat decizia de a se externa din spital în baza deciziei Curții Constituționale, în ciuda faptului că încă prezenta simptome ale bolii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.07.2020, 14:55

Raed Arafat, despre efectele deciziei CCR
Raed Arafat, despre efectele deciziei CCR - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Nelu Tătaru a spus că de ieri și până astăzi 550 de pacienți Covid-19 s-au externat din spital.
  • Guvernul Orban a adoptat proiectul de lege privind carantinarea și izolarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

”Ni s-a adus la cunoștință cazul unui pacient care a refuzat internarea la spital, deși era simptomatic și a avut nevoie de oxigen. El e un risc major pentru familie, apropiați, dar și pentru sănătatea lui”, a spus Arafat.

Arafat a făcut anunțul în contextul în care 550 de pacienți s-au externat la cerere din spitalele din România, de ieri și până astăzi, ca urmare a deciziei CCR.

”Dacă e să facem o evaluare de ieri până astăzi, deşi astăzi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferenţă de număr de pacienţi în spitale de 550. Deci, vă gândiţi că avem 300 de ieri, cu 250, 550 mai puţini pacienţi internaţi, în acest moment, în spitale”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, despre efectele deciziei CCR: Pacient COVID-19 cu simptome, externat deși a fost ventilat mecanic