Antena Meniu Search
x

Rafila Găluț, tânăra arădeancă propusă pentru beatificare. Minunile făcute de 'fecioara stigmatizată de la Bocsig'

O româncă este propusă pentru beatificare la Vatican! Şi asta pentru că arădeanca, născută acum mai bine de un secol, purta pe corpul său numeroase stigmate.

Vezi și

O româncă este propusă pentru beatificare la Vatican! Şi asta pentru că arădeanca, născută acum mai bine de un secol, purta pe corpul său numeroase stigmate. Acest lucru reiese clar din documentele vremii, dar şi din mărturiile oamenilor.

Fiecare manifestare a stigmatelor erau trecute în acea vreme în evidenţele bisericii. Urmele apărute din neant pe trupul Rafilei, încă de când avea 22 de ani, au fost analizate şi de medici. 

În anul 1932 pentru prima dată a apărut în cadrul sfintei liturghii, la citirea evangheliei a apărut la icoana maicii domnului. Acolo a văzut-o prima dată şi i s-a spus data când vor apărea prima dată stigmatele, povesteşte preotul Gheorghe Tomoioagă.

Era foarte blândă, bună şi iertătoare. Orice se întâmpla, ierta şi se ruga foarte mult, spun localnicii. Iar mormântul ei, mulţi credincioşi se duc şi se reculeg şi cer sprijin. 

Demersurile pentru beatificare au fost începute de episcopia Lugojului încă din 2015. La 76 de ani după moartea Rafilei Găluţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Rafila Găluț, tânăra arădeancă propusă pentru beatificare. Minunile făcute de 'fecioara stigmatizată de la Bocsig'