Antena Meniu Search
x

Video Raluca Turcan a promis că revendicările minerilor vor fi rezolvate: "Vom aloca bani în trei tranșe. Compania are 3 luni să se reorganizeze"

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a purtat negocieri cu reprezentanţii minerilor de la minele Lonea şi Livezeni, la sediul Complexului Energetic Hunedoara, care îşi cer drepturile restante. Ministrul a anunţat că s-au găsit soluţii.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.02.2021, 16:35

Revendicările minerilor vor fi rezolvate, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Sute de mineri au ameninţat cu greva foamei

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat la sediul Complexului Energetic Hunedoara, ca să îşi ceară drepturile restante. De asemenea, zeci mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni au ameninţat cu cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. În urma negocierilor, ministrul Muncii a anunţat măsurile care se vor lua pentru dezamorsarea situaţiei.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: "Astăzi vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora și prezenta normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăților, rezultată din OUG. Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră la pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre și de la locul de muncă, precum și tichetele de masă. Am agreat ca aceste plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante și o parte din beneficiile restante, cum sunt tichtele de masă și banii de transport, și un alt mare avantaj al acestei soluții este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung"

Ministrul Muncii şi-a exprimat speranţa ca, în urma acestor soluţii, minerii să înceteze greva şi să iasă la suprafaţă.

Florin Cîțu: "Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat"

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat luni că formula prin care minerii de la Complexul Energetic Hunedoara încearcă să rezolve problema salariilor restante "nu este cea mai fericită". Mai mulți lideri de sindicat ar urma să vină la București pentru a-și cere drepturile restante. 

”Nu voi permite niciodată o mineriadă în mandatul meu, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu”, a declarat șeful Executivului. “Găsim soluții, îi înțeleg, însă formula prin care încearcă să rezolve această problemă nu este cea mai fericită”, a spus premierul Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Raluca Turcan a promis că revendicările minerilor vor fi rezolvate: "Vom aloca bani în trei tranșe. Compania are 3 luni să se reorganizeze"