Antena Meniu Search
x

Ramona și Petrișor s-au întors în ţară după mai mulţi ani petrecuţi în Germania. Şi-au cumpărat o casă în Sibiu, iar pentru ei a început coşmarul

Ramona și Petrișor au muncit ani întregi în Germania şi s-au întors în ţară cu gândul să îşi facă o casă a lor. Doar că visul lor s-a transformat în curând într-un coşmar. Şi asta pentru că după ce şi-au cumpărat o locuinţă în Jina, judeţul Sibiu, totul a luat o turnură neaşteptată.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 22:57

Ramona și Petrișor s-au întors în ţară după mai mulţi ani petrecuţi în Germania. Şi-au cumpărat o casă în Sibiu, iar pentru ei a început coşmarul - Ora de Sibiu

Când au început să îşi renoveze locuinţa, vecinii s-au arătat revoltaţi că printre ei va locui şi o persoană de etnie romă, fapt ce i-a determinat să meargă la primărie pentru a lua măsuri, scrie Ora de Sibiu.

Discriminaţi în propria ţară

„Anul trecut am cumpărat o casă în localitatea Jina, eu fiind de loc din județul Arad. Eu lucrez în Germania de trei ani, iar de o săptămână sunt în concediu și am venit la proprietatea din Jina, de pe strada Prislop pentru a face unele îmbunătățiri la locuință. Ieri m-a sunat o persoană să îmi spună că sunt invitat la Primăria Jina”, povestește Petrișor.

Când au ajuns la primărie, aceştia au aflat că vecinii sunt indignaţi pentru că Ramona este de etnie romă şi nu o vor în preajma lor. „Acolo m-au aşteptat primarul și alte 30 de persoane în sala de şedinţă, aceştia fiind o parte din vecinii de pe strada unde locuiesc și care mi-au comunicat de faţă cu primarul că vor să ne cumpere proprietatea fiindcă nu vor să aibă lângă ei persoane de etnie romă. Menţionez că soţia face parte din comunitate de „băieși” din Jina. Aceștia au spus în repetate rânduri că dacă nu vrem probleme ar fi bine să vindem şi să plecăm. Eu nu pot să cred că în acest an cineva poate să încerce să te intimideze în anumite moduri să-ți vinzi casa doar prin simplul fapt că eşti rom sau că eşti căsătorit cu o persoană de etnie romă”, mai spune Petrișor.

Aceştia au primit chiar şi ofertă să vândă casa. Li s-a oferit 30.000 de euro, însă au refuzat. La rândul său, soția lui Petrișor, Ramona, spune că în Germania nu a simțit niciodată o discriminare. „Noi am cumpărat casa pentru că ne-a plăcut. Nu mă gândeam că vom avea astfel de probleme. Și noi suntem ca ei, nu suntem animale. Noi lucrăm în Germania, acolo nu are nimeni grija noastră”, spune Ramona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 35 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ramona și Petrișor s-au întors în ţară după mai mulţi ani petrecuţi în Germania. Şi-au cumpărat o casă în Sibiu, iar pentru ei a început coşmarul