Antena Meniu Search
x

Video Răpire în centrul Clujului. O fată de 15 ani, târâtă și băgată cu forța într-un BMW, filmată cum sare din mașina aflată în mers

Imagini șocante filmate de camerele de supraveghere, aseară, în centrul Clujului. O fată de 15 ani a fost luată cu forța de trei bărbați, dintr-o stație de autobuz, târâtă și băgată într-un BMW. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.01.2021, 15:27

Răpire în centrul Clujului. O fată de 15 ani, târâtă și băgată cu forța într-un BMW, filmată cum sare din mașina aflată în mers Vezi și
  • Cei trei răpitpri au fost prinși o oră mai târziu, în comuna Ciucea, județul Cluj.
  • Agresorii au vârste de 25, 26 și 34 de ani.

În imagini se vede cum un BMW negru vine cu viteză și oprește brusc într-o stație de autobuz.

Din mașină coboară mai multe persoane, dintre care una ia cu forța de pe trotuar o fată de 15 ani, o târăște și o bagă în mașină împotriva voinței ei. Totul, sub privirile îngrozite ale oamenilor care se aflau în stație.

Apoi, BMW-ul demarează în trombă, momentul fiind suprins de camerele de supraveghere.

După ce mașina a rulat câteva sute de metri, fata a deschis portiera și a sărit. 

Într-o înregistrare surprinsă de o altă cameră de supraveghere, scena răpirii este filmată dintr-un alt unghi și se aud strigătele disperate ale fetei. În tot acest timp, nicio persoană dintre cele care asistă la momentul șocant nu intervine să o salveze pe copilă.

Fata răpită ar fi avut o relație cu unul dintre răpitori

În scurt timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, după ce un trecător a sunat la 112. După ce au ascultat-o pe tânără și au aflat ce s-a întâmplat, oamenii legii au pornit în căutarea agresorilor.

Cei trei au fost prinși o oră mai târziu, în comuna Ciucea, județul Cluj.

Din primele informații, răpitorii au vârste de 25, 26 și 34 de ani.

Se pare că minora ar fi avut o relație de concubinaj cu tânărul de 26 de ani, care este din Lugoj. Ceilalți doi sunt din Arad.

Toți trei au fost reținuți. 

Ce spune poliția

La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale și cei ai Secției 1 Poliție au reținut pentru o perioadă de 24 de ore trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În fapt, polițiștii au fost sesizați la data de 14 ianuarie, în jurul orei 18.40, cu privire la faptul că o tânără care se afla pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost constrânsă să urce într-un autoturism, care ulterior a fost pus în mișcare.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că un tânăr de 26 de ani, din municipiul Lugoj, județul Timiș, a coborât din autoturismul menționat și ar fi contrâns-o fizic pe tânără de 15 ani, din comuna Baciu, județul Cluj, să urce în interiorul acestuia.

După câteva momente, în timp ce autoturismul se deplasa în zona intersecției străzilor Cuza-Vodă - Frédéric Joliot-Curie, tânăra a deschis una dintre portiere și a ieșit afară din interiorul autovehiculului.

În baza sesizării s-au constituit echipe operative complexe pentru identificarea în cel mai scurt timp a autoturismului și a persoanelor implicate, iar în cursul nopții mașina indicată a fost depistată pe raza localității Ciucea, în județul Cluj.

Pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta, cei trei bărbați au fost conduși la sediul Poliției municipiului Cluj-Napoca, fiind ulterior reținuți pentru 24 de ore.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obșinute de reporterul Observator Alex Prunean -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Răpire în centrul Clujului. O fată de 15 ani, târâtă și băgată cu forța într-un BMW, filmată cum sare din mașina aflată în mers